U bent hier

Informatiebijeenkomst zorgzwaartepakketten (ZZP)

Op woensdag 9 december 2009 organiseert Platform VG samen met Platform VG Zuid-Holland Zuid en Philadelphia Support in de Hans Petri School  een informatiebijeenkomst over veranderingen in de AWBZ en de invoering van zogenaamde zorgzwaartepakketten (ZZP). 

De AWBZ is veranderd. Het nieuwe systeem van  zorgzwaartepakketten moet financiering op maat bieden voor  zorgvragers met een indicatie voor een langdurig verblijf. Dat betekent dat iedereen die meer dan drie etmalen per week zorg en ondersteuning nodig heeft, te maken krijgt/heeft met een zorgzwaartepakket.

Thema’s
Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de zorgzwaartepakketten, PGB, Zorg in natura, gebruikelijke en bovengebruikelijke zorg, de nieuwe regels voor de functie begeleiding, indicatiestelling, eigen bijdrage AWBZ, veranderingen in 2010, bezwaar- en beroepsmogelijkheden.

Deze voorlichting is onderdeel van een groter project ondersteuning Cliënten Zorgzwaartebekostiging waarin NPCF, CG-raad, LOC, Platform GGZ en Platform VG samenwerken. Medewerkers van aangesloten belangenverenigingen zijn ingeschakeld om inleidingen te verzorgen.

Voor wie?
Ouders familie en belangenbehartigers van mensen met een verstandelijke beperking kunnen zich, onder vermelding van het aantal personen, tot en met 3 december 2009 aanmelden bij André Oosterlee regioconsulent PhiladelphiaSupport, zuidwest@philadelphiasupport.nl en 06 515 601 22.

Locatie, tijd en kosten deelname
Hans Petri School*

Anna van Saksenstraat 11 in Dordrecht

De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De deelname is gratis.

*Halfrond gebouw, voorbij benzinestation Total, voorbij fietspad rechtsaf

Datum bericht: 
dinsdag, 10 november 2009