U bent hier

Jury vol lof over ondersteuningsplan Zuidwester

Op 10 december jongstleden heeft Zuidwester samen met drie andere zorgorganisaties in Nederland de nominatielijst gedeeld voor ‘Het ondersteuningsplan van het jaar’. De prijsvraag werd uitgeschreven door OPsterk.nl en Vilans.

Opgetogen kwamen de vertegenwoordigers van Zuidwester terug van de verkiezing van ‘Het ondersteuningsplan van het jaar’. Ook al kon Zuidwester zijn nominatie niet omzetten in het winnen van de bokaal, het juryrapport loog er niet om:

Het ondersteuningsplan verwoordt de wensen en behoeften van de cliënt
Uit de toegestuurde stukken blijkt dat het plan echt uitgaat van de wensen en behoeften van de cliënt. De persoonsbeschrijving is kort en menselijk, alles wat erin staat lijkt relevant. Bovendien gaat het niet ‘over de cliënt’ maar, vanuit de cliënt over zijn wensen en behoeften. Zuidwester beschrijft het cliëntenperspectief apart van het perspectief van het zorgproces. Dit is een goed initiatief. De doelen die in de plannen zijn opgenomen komen duidelijk voort uit de wensen van de cliënt.

De cliënt krijgt voldoende ondersteuning om ervoor te zorgen dat zijn vragen en behoeften centraal staan
Uit de aangeboden informatie kan de jury opmaken dat Zuidwester zorgt dat er voldoende informatie is voor de cliënten, zodat zij weten wat de mogelijkheden zijn rond hun ondersteuningsplan.

Het plan garandeert dat acties worden uitgevoerd
De plannen hebben duidelijke afspraken met betrekking tot wie wat doet en wanneer. Zuidwester maakt in de plannen goed duidelijk wie de afspraken coördineert. Te ondernemen acties zijn duidelijk net als een tijdpad en evaluatie. De evaluatie van de plannen is een vast onderdeel van het ondersteuningsplan.

De cliënt is eigenaar van zijn plan
De plannen geven er blijk van dat er echt aandacht is voor privacy.

De jury heeft nog een aantal aanbevelingen gedaan, hoe de organisatie haar zorgplannen verder kan verbeteren. Zuidwester is vastbesloten ook deze punten op te pakken en te verwerken, zodat zij een zo optimaal mogelijk en kwalitatief hoogwaardig ondersteuningsplan aan al haar cliënten aan kan bieden. Staatssecretaris Jet Bussemaker overhandigde de prijs uiteindelijk aan Ons Tweede Thuis.


 

Datum bericht: 
maandag, 14 december 2009