U bent hier

Expositie schilderijen van Kunstwereld in gemeentehuis Goedereede

Nieuwsbank.nl

De gemeente Goedereede organiseert van donderdag 4 februari 2010 tot en met dinsdag 6 april 2010 een kunstexpositie in het gemeentehuis. De expositie bestaat uit een reeks schilderijen van Kunstwereld. Dinsdag 9 februari 2010 om 20.00 uur verzorgt wethouder A.J.C. van der Vlugt de officiële opening. Iedereen is hierbij van harte welkom!


Via het project Kunstwereld kunnen cliënten van Zuidwester zich ontwikkelen tot kunstenaar. Zuidwester biedt zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking en aan jongeren met sociale- en gedragsproblematiek. Sinds maart 2004 is Kunstwereld als atelier, galerie en kunstuitleen gevestigd op het terrein van Hernesseroord in Middelharnis. In dit project zijn betaalde kunstenaars en vrijwilligers met een kunstzinnige achtergrond werkzaam. De betaalde kunstenaars en vrijwilligers worden 'begeleidend kunstenaars' genoemd en de kunstenaars van Stichting Zuidwester worden 'kunstenaars in opleiding' genoemd. Een groep cliënten van Zuidwester schildert en tekent op maandag, dinsdag en woensdag onder leiding van kunstenaars. Dit is vooral op beleving en plezier maken gericht, en dus geen onderdeel van de opleiding. Voor meer informatie over kunstwereld kunt u de website www.kunstwereld.org raadplegen.

Expositie
Elk jaar biedt de gemeente Goedereede aan zes kunstenaars de gelegenheid om hun werk te exposeren in de expositieruimte van het gemeentehuis. Zowel professionele- als amateurkunstenaars maakten al gebruik van de ruimte van de gemeente. Hierdoor is er in het gemeentehuis gedurende het hele jaar een brede afwisseling aan kunstwerken te zien.

De expositie is te bezoeken van donderdag 4 februari 2010 tot en met dinsdag 6 april 2010 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis aan de Tramlijnweg 2 in Goedereede. Meer informatie over de expositie kunt u verkrijgen bij Annemieke het Jonk, beleidsondersteunend medewerker van het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling. Zij is van maandag tot en met donderdag bereikbaar via telefoonnummer (0187) 49 15 00 of per e-mail: ahetjonk@goedereede.nl

Datum bericht: 
zaterdag, 30 januari 2010