U bent hier

Verdien kosten van ziekte of handicap terug

Chronisch zieken en mensen met een handicap maken vaak extra kosten. De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) lanceerde begin februari een website en een brochure die deze mensen helpen bij hun belastingaangifte over 2009. De website en de brochure geven ook informatie over andere financiële tegemoetkomingen. Met behulp van de site kunnen mensen honderden euro's van hun extra kosten terugverdienen bij de Belastingdienst.

De site geeft uitleg over het invullen van de belastingaangifte over 2009. Rekenvoorbeelden verduidelijken hoe u gemaakte kosten terug kunt verdienen. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten voor medisch hulp, voorgeschreven medicijnen, dieet op doktersvoorschrift, vervoer van en naar het ziekenhuis, verzorging en verpleging of kosten voor de aanschaf en het onderhoud van hulpmiddelen.

Brochure
De CG-Raad geeft ook de brochure Belastingvoordeel 2009 en financiële tegemoetkomingen voor mensen met een handicap en chronisch zieken uit. Deze brochure kunt u op twee manier bestellen:
- Via de webwinkel van de CG-Raad.
- Via de Bestellijn van de CG-Raad: 030-29 16 650 (maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Bezoek de website
Bezoek de website die de CG-Raad lanceerde, die mensen met een handicap en chronische ziekte helpt bij hun belastingaangifte.

(Bron: vgn.nl)

 

 

Datum bericht: 
dinsdag, 9 februari 2010