U bent hier

NCRV Documentaire Machteloos

Maandag 22 en 29 maart 2010
Nederland 2, 22.50 uur

Werken met ouders met een verstandelijke beperking

In de NCRV-documentaire Machteloos is te zien hoe de hulpverlening zoekt naar nieuwe vormen van ondersteuning van ouders met een verstandelijke beperking.
Gezinscoaches Thea en Jolanda werken als gezinscoaches in het begeleidingsproject Parkwijk in Utrecht. Hier wonen ouders met een verstandelijke beperking die grote problemen hebben met opvoeden. Ondanks begeleiding lukt het veel ouders toch niet om een goed en veilig thuis te bieden aan hun kinderen. De gezinscoaches steunen de gezinnen voor de volle honderd procent, maar de chaos en problemen zijn te groot. Als de ouders niet kunnen voldoen aan de eisen die de hulpverlening aan ze stelt, volgt onverbiddelijk uithuisplaatsing van de kinderen. Een situatie die ouders én betrokken gezinscoaches machteloos maakt.
De samenleving wil steeds meer en eerder ingrijpen bij probleemgezinnen. Machteloos laat zien dat er grenzen zijn aan wat de bestaande hulpverlening kan bereiken.

Paul de Bont Producties ontwikkelde naast de documentaire ook de cursus over kinderwens, www.kijkopkinderwens.nl, voor hulpverleners die werken met mensen met een verstandelijke beperking.
NCRV Dokument Machteloos is een productie van Paul de Bont Producties.
Regie: Marlou van den Berge



 

Datum bericht: 
maandag, 22 februari 2010