U bent hier

Doorstart voor Zwanenhoeve in de maak

ZEVENBERGEN - Stichting Kiemkracht, beheerder van zorgboerderij De Zwanenhoeve, is failliet verklaard.
Stichting Zuidwester
Curator Frans van Oorschot werkt samen met Stichting Zuidwester uit Middelharnis aan een doorstart.

"Op 1 april moet de overname geregeld kunnen zijn. Juridisch kan dan alles afgewikkeld zijn. Het gaat om de werkgelegenheid van twaalf mensen en zeker ook de opvang van de zestien cliënten."

Dat is ook de zorg van Zuidwester, een op - onder andere - Goerree-Overflakkee gevestigde gehandicaptenorganisatie. Woordvoerster Annette van der Wulp van Zuidwester zegt dat voor De Zwanenhoeve een nieuwe Stichting Wonen Werken West-Brabant in het leven is geroepen. "Die stichting met voor de cliënten vertrouwde gezichten valt onder onze organisatie. We beogen de continuering van de zorg en dienstverlening aan onze cliënten op de zorgboerderij. Niet de boel opschudden, maar dit geweldige initiatief voortzetten."

Ook de Stichting Woningbouw Zevenbergen, eigenaresse van het zorgcomplex, ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. Directeur Henk Hendrikx kijkt reikhalzend uit naar het moment waarop eindelijk ook het appartementengebouw bewoond gaat worden. "Dat is waar iedereen zich over verwonderd als ze over de Langeweg rijden. In mei vorig jaar hebben we het woonhuis met zeven appartementen voor de vertandelijk gehandicapten opgeleverd. Bijna een jaar later staat het nog steeds leeg."

Niet lang meer, belooft Van der Wulp. "Zo'n schitterende combinatie van wonen en werken laten we niet liggen. Sterker nog, mogelijk gaan we ook de leegstaande woonboerderij schuin voor het zorgcomplex met appartementen voor de cliënten invullen."

Faillissement en doorstart hebben geen gevolgen voor de dagactiviteiten, die gewoon doorgaan.

(Bron: www.bndestem.nl, zaterdag 13 maart 2010)

Datum bericht: 
maandag, 15 maart 2010