U bent hier

Digitale emotiewijzer wint wedstrijd ImZ

Tijdens een medewerkersbijeenkomst van Zuidwester, afgelopen maart in Goes, heeft Martin Hegeman, Commercieel Directeur Mercedes-Benz Nederland en Voorzitter Innoveren met Zorg (ImZ), medewerkers opgeroepen om innoverende ideeën in te sturen. Deze ideeën moesten een grote bijdrage aan de verbetering van de zorg leveren. Met het insturen van de voorstellen konden zij kans maken om exclusief een wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord vanuit de skybox bij te mogen wonen. Afgelopen zondag werden de winaars bekend gemaakt.

Stichting Zuidwester

Na een hartelijke ontvangst met hapjes en drankjes in de vipbox van Ajax in de Amsterdam Arena werden tijdens de wedstrijd Ajax – VVV Venlo de zes genomineerde ideeën aan het bestuur van Innoveren met Zorg gepresenteerd. De uiteindelijke prijswinnaars zijn geworden: Ilse van Assen en Esther Jajcevic met hun idee voor de digitale emotiewijzer. Zij mogen volgend seizoen twee personen meenemen naar een wedstrijd Ajax - Feyenoord. Tevens wordt hun voorstel concreet uitgewerkt en geproduceerd.

Het bestuur van IMZ heeft tevens besloten alle genomineerde ideeën verder te gaan uitwerken. Zij vonden deze een verdere uitwerking waard en gaan hier volop mee aan de slag.

Scorende troostprijs
Tevens ontvangen alle bedenkers van de genomineerde ideeën een extra prijs. Volgend seizoen krijgen per genomineerde 3 cliënten inclusief begeleider een uitnodiging voor het bijwonen van een wedstrijd van Ajax, dat wil dus zeggen dat er 18 cliënten inclusief begeleider naar de Amsterdam Arena gaan.

Ontmoet de sterren
Na afloop van de wedstrijd mochten de aanwezige medewerkers van Zuidwester ook nog een aantal bekende voetbalspelers ontmoeten, namelijk Wim Kieft, Ronald de Boer, Aaron Winter, Brian Roy en Michael Kreek. Voor iedereen was de rit naar Amsterdam dan ook absoluut de moeite waard.

Stichting Innoveren met Zorg
De Stichting Innoveren met Zorg (ImZ) heeft tot doel de kwaliteit van leven van mensen met een handicap te verbeteren door het ontwikkelen van innovatieve hulpmiddelen en voorzieningen. In dit initiatief werken zorginstellingen en bedrijven nauw samen om projectmatig oplossingen te realiseren, die een antwoord zijn op de vele praktische problemen in de zorgsector. ImZ brengt structureel de juiste combinatie van creativiteit, technologie en financiële middelen bijeen om zulke projecten goed op te zetten en uit te voeren. ImZ biedt een aanpak, begeleidt projecten en kan een financiële bijdrage leveren aan de ontwikkelkosten van een nieuw hulpmiddel.

Nieuwe hulpmiddelen en voorzieningen die met steun van ImZ ontwikkeld zijn, hebben betrekking op verschillende thema's: communicatie, omgevingsbesturing, arbeid, informatie, educatie, verpleging en verzorging.

Innoveren met Zorg is een landelijk initiatief, dat open staat voor iedereen met een handicap, alle zorginstellingen, die zoeken naar nieuwe oplossingen en voor alle bedrijven, die daaraan een bijdrage kunnen leveren.

Datum bericht: 
dinsdag, 13 april 2010