U bent hier

Politiek Café voor mensen met een verstandelijke beperking

Spijkenisse - Iedere volwassen Nederlander heeft stemrecht. Het stemrecht van iemand met een verstandelijke beperking krijgt in het dagelijkse leven vaak een andere invulling dan waarvoor het is bedoeld. Vaak wordt er niet of per volmacht door een ander (een ouder of begeleider) gestemd. Zuidwester vindt het belangrijk dat ook deze bijzondere doelgroep serieus genomen wordt en dat haar stemrecht telt!

Met het oog op de aankomende landelijke politieke verkiezingen van 2010, organiseert Stichting Zuidwester op maandag 31 mei 2010 om 18.30 uur in het restaurant aan de P.J. Bliekstraat 1 in Spijkenisse een POLITIEK CAFÉ voor mensen met een verstandelijke beperking. Het politiek café is bedoeld voor zowel de bewoners van Stichting Zuidwester als voor andere mensen met een verstandelijke beperking die ofwel thuiswonend of woonachtig zijn in een soortgelijke instelling in de regio.

De doelstellingen van het Politieke café zijn:

  1. Mensen met een verstandelijke beperking informeren over stemrecht in de breedste zin van de betekenis (de stem van het individu).
  2. Mensen met een verstandelijke beperking bewust maken dat zij zelf een keuze kunnen maken op een partij waarvan het partijprogramma voor hun belangrijke onderdelen kent.
  3. Mensen met een verstandelijke beperking bewust maken dat zij als groep in de maatschappij meetellen en dat ze daarom hun stem moeten laten horen.

    Voor deze zeer bijzondere gelegenheid zijn lokale vertegenwoordigers van alle landelijke politieke partijen uitgenodigd. Het is de bedoeling dat er in ‘Jip en Janneketaal’ een beeld geschetst wordt van de verkiezingen en de inhoud van de partijprogramma’s. De avond vindt plaats in de vorm van een politiek debat en wordt aangevuld door een muzikaal intermezzo van Ad van der Leeden en Ad Wiese.

    Voor nadere informatie kan men telefonisch of schriftelijk contact opnemen met:

    Marja van den Hoek
    Tel: 06-45448443
    E-mail: jfvdhoek@planet.nl

    Corrie Magnus
    Tel: 06-44430364
    E-mail: c.magnus@zuidwester.org  

     

Datum bericht: 
donderdag, 29 april 2010