U bent hier

Op jacht naar talent

Spijkenisse – Op vrijdag 11 juni aanstaande organiseren Stichting Zuidwester en Jongerencentrum Westdijk in Spijkenisse een Talentenjacht aan de Westdijk 9 in Spijkenisse. Aanleiding hiervoor is de landelijke Prokkel. De presentatoren van de talentenjacht zijn Mark Wesseling, jongerenwerker bij Westdijk, en Marco van Reijn, cliënt van Zuidwester.

Om 13.30 uur wordt de show geopend door een lokaal bekende Nederlander. Vervolgens wordt het publiek in de juiste stemming gebracht met een Zumbademonstratie. Vanaf 14.30 uur gaat de competitie dan echt van start. Cliënten van Zuidwester verzorgen een tiental acts van onder andere Michael Jackson, Gordon en de Zangeres Zonder Naam.

Het spektakel wordt gejureerd door mevrouw Van Veen, mevrouw Bouwmeester, mevrouw Broekmeulen van woningbouwstichting De Leeuw van Putten en een cliënt van Zuidwester. Als extra ondersteuning zullen er vanuit de maatschappelijke stages 18 leerlingen van OSG De Eilanden, 15 leerlingen van CSG De Oude Maas (Penta College), 20 leerlingen van het Albeda College en 5 leerlingen van het Zadkine College aanwezig zijn. Astrid Verheul is de stagecoördinator.

Over de Verstandelijk gehandicapten 2daagse
Onder de naam ‘Prokkel’ startte in 2007 de Verstandelijk gehandicapten 2daagse. Acht organisaties, waaronder het Fonds verstandelijk gehandicapten, legden gezamenlijk de basis. Nu vinden jaarlijks op twee dagen in juni overal in het land activiteiten plaats waarbij mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Deze activiteiten heten Prokkels, synoniem voor ‘prikkelende ontmoetingen’. Prokkels dragen bij aan de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving. De organisatie van activiteiten is in handen van lokale Prokkelnetwerken, bestaande uit onder meer zelfstandig ondernemers (zzp’ers), vertegenwoordigers van zorginstellingen, gemeenten en lokale bedrijven. Zij investeren allemaal belangeloos tijd (minimaal 20 uur) in dit initiatief.

 

Datum bericht: 
donderdag, 10 juni 2010