U bent hier

2 keer Goud, 5 keer Zilver en een keer Brons

Op 7 juni jl. ontvingen medewerkers en cliënten van Stichting Zuidwester onze Olympische sporters - Joyce, Rianne, John, Kevin en Martin – met een luidruchtig welkom terug op hun thuisbasis Hernesseroord. En ze hebben het geflikt: twee keer een gouden medaille, vijf keer zilver en een keer brons! Ze hebben fantastische prestaties neergezet tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2010 in Venlo.



De uitslagen
Rianne Bos:    1x brons (25 m Vrije slag), 1x zilver (25 m Rugslag), 1x zilver (Estafette)
Martin Manse: 1x zilver (Estafette)
John Kik:        1x goud (25 m Vrije slag), 1x zilver (Estafette)
Kevin Berg:     1x goud (25 m Vrije slag)
Joyce Becker: 1x zilver (Estafette)

In totaal namen dit weekend tweeduizend sporters met een verstandelijke beperking deel aan de Special Olympics. Zij werden bijgestaan door zo'n duizend begeleiders.

Special Olympics
De Special Olympics (anno 1968) zijn een initiatief van Eunice Kennedy, een zus van John F. Kennedy. De eed voor de deelnemers is veelzeggend: 'Let me win. But if I cannot win, let me be brave in the attempt'. De Olympics zijn uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie in ruim 200 landen met een half miljoen vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat ruim 1,7 miljoen sporters met een verstandelijke beperking - kinderen en volwassenen - kunnen trainen en aan wedstrijden meedoen.



Datum bericht: 
maandag, 14 juni 2010