U bent hier

Boekpresentatie ‘Bijzonder Welkom in héél Nederland’

Op vrijdag 11 juni jl. vond de boekpresentatie plaats van Bijzonder Welkom in héél Nederland, een unieke gids met meer dan 600 adressen op het gebied van horeca, kunst, winkels, boerderijen, vrije tijd en dienstverlening. Op al deze adressen vinden mensen met een beperking een werkplek. Cabaretier en schrijver Vincent Bijlo ontving tijdens een feestelijke bijeenkomst in Terminus De Onthaasting in Amersfoort het eerste exemplaar uit handen van Hans Bruning, directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Bijzonder Welkom


 

 

 

 

 

 

 








VGN-leden, instellingen in de gehandicaptensector, zijn de laatste jaren ondernemingen gestart als arbeidsmatige dagbesteding voor hun cliënten. Zo creëert de instelling speciale werkplekken midden in de samenleving. Onder professionele begeleiding vinden cliënten hier een werkplek. Voor hen betekent het werken in zo’n bedrijf contact met de buitenwereld en een betekenisvolle dagbesteding, wat leidt tot enthousiasme, trots en zelfvertrouwen. Als klant wordt u hier gastvrij onthaald; er is nog aandacht. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Unieke gids
De VGN hoopt met deze gids barrières weg te nemen, zodat mensen met en zonder beperking elkaar meer ontmoeten. Vorig jaar vond de lancering plaats van de website Bijzonder Welkom, www.bijzonderwelkom.nl. Hier staan bijzondere adressen in heel Nederland overzichtelijk op een rij. Geïnteresseerden kunnen eenvoudig zoeken op rubriek (horeca, kunst, winkels, boerderijen, vrije tijd en dienstverlening) of op provincie. En nu is het zover: Bijzonder Welkom is als handzame gids verschenen waarin je leuke adressen kunt vinden. Adressen die zeker een bezoekje waard zijn.

Bestellen?
Het boek is via de website www.bijzonderwelkom.nl in te zien. Bestellen kan, zo lang de voorraad strekt, ook via deze website. De prijs is € 14,95, 1 euro gaat naar Stichting Prokkel. Zowel Prokkel als Bijzonder Welkom hebben als doel de integratie en participatie van mensen met een beperking te verbeteren.
 

Datum bericht: 
maandag, 14 juni 2010