U bent hier

Eerste Dichtbij op de mat

,,Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat!” vertellen Communicatieadviseurs Annette van der Wulp en Fabienne Brandt. ,,Het oude personeelsblad Spraakmaker was echt aan vernieuwing toe. Het was meer een verzameling van alles wat er binnen de organisatie gebeurde. Er zat geen duidelijke lijn in. Het werd dan ook tijd voor vernieuwing.”

Thema’s
Annette legt uit: ,,De Dichtbij is niet alleen meer voor onze medewerkers maar ook voor ouders, verwanten en andere belangstellenden. Het woordje ‘dichtbij’ geeft het al aan, Zuidwester is in haar werkgebied overal wel ergens dichtbij en de organisatie staat dicht bij de cliënten en hun verwant.” Fabienne vervolgt: ,,Voor dit nieuwe relatie magazine hebben we er voor gekozen om aan de hand van thema’s te werken. Deze thema’s komen rechtstreeks voort uit de twaalf kwaliteitsdomeinen van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Dat geeft ons de mogelijkheid om verhalen vanuit een bepaalde hoek aan te vliegen, meer diepgang in een artikel te brengen en de attentiewaarde van het blad hoog te houden.” ,,Dat zegt absoluut niet dat we niet meer geïnteresseerd zijn in de nieuwsfeitjes van de cliënten, want daar hebben we zeker voldoende plek voor gereserveerd. We laten cliënten bijvoorbeeld ook zelf aan het woord, dichter bij kunnen we haast niet”, lacht Annette.

Interactief
Dichtbij zal ook een digitale versie krijgen, welke aangevuld kan worden met filmpjes die bij de verhalen horen. Hier wordt op dit moment hard aan gewerkt.

Wilt u ook een exemplaar van Dichtbij ontvangen, stuur dan een e-mail naar communicatie@zuidwester.org.

Wij zijn Dichtbij

Klik op de afbeelding om Dichtbij te opnenen.

Klik hier voor het filmpje 'Duo Jan en Jan'.

Klik hier voor het filmpje 'De Zwemploeg'.

Datum bericht: 
woensdag, 11 augustus 2010