U bent hier

Huttenbouwweek Geervliet

‘Eigenlijk is alles hier leuk’

Ruim honderd kinderen, zeven volwassenen met een verstandelijke beperking en meer dan vijftig vrijwilligers hebben vorige week meegewerkt aan de huttenbouwweek in Geervliet. In drie dagen hebben zij kans gezien om een echt tropisch dorp neer te zetten op het grasveld aan de Hendrik Ponseweg.

Stichting Zuidwester

De Zuidwester-huttenbouwers

“Het is hier echt leuk”, vertelt de 24-jarige verstandelijk beperkte Charaida. “We hebben al heel veel gedaan. Geverfd, gespeeld, gelachen en we hebben een hut gemaakt.” Met een brede lach op haar gezicht kijkt ze deze woensdagochtend naar alle drukte om zich heen. Ze vindt het gezellig om met zoveel kinderen samen te zijn, vertelt ze. De gehandicapte volwassenen die deze week in Geervliet meedoen, zijn deelnemers van de dagbesteding van de Zuidwester in Hellevoetsluis. “Het is één groot feest voor hen,” vertelt activiteitenbegeleidster Marloes. “Het mooie is dat iedereen, gehandicapt of niet-gehandicapt, hier gelijk is. Er is onderling veel contact en iedereen helpt elkaar.”

De 44-jarige Gerrit-Jan heeft het ook prima naar zijn zin. Meegetimmerd aan de Zuidwesterhut heeft hij niet, bekent hij eerlijk. Hij heeft veel gedanst en gepraat deze dagen. “Daar houd ik van,” legt hij uit. Wilma, een 20-jarige Zuidwester cliënte, heeft veel belangstelling voor de patatkraam die op het terrein staat. Hoopvol vraagt ze : “Zouden we patat krijgen?” Als haar vraag met ‘ja’ wordt beantwoord, straalt ze. “Ik ben gek op patat, dat zou ik iedere dag wel willen eten!” Maar eerst neemt ze nog een duik op de zeepbaan, want ook dat vindt ze mooi. “Eigenlijk is alles hier leuk,” concludeert ze.

(Door Monique Biert, De Bernisser; foto: John Biert)

 

Datum bericht: 
woensdag, 25 augustus 2010