U bent hier

21e Omloop Goeree-Overflakkee

Op 20 en 21 augustus jl. vond de jaarlijkse Omloop van Goeree-Overflakkee plaats. Best Buddies was een van de goede doelen van de Omloop. Eric Jansen, Syb Seters en Wilco van der Kroon hebben voor Best Buddies de 110 km in estafette afgelegd.

Omloop van Flakkee

Vooral Wilco heeft moeten afzien. Hij had het tweede stuk van de route en mocht niet langs de vloedlijn lopen in verband met drijfzand. Daarna moest hij midden in de nacht over de Slikken lopen. De verwachtte aankomsttijd was 15.30 uur maar om 14.15 uur konden alle buddies zich aansluiten bij Eric Syb en Wilco.

Na 2 jaar wat onstuimig weer gehad te hebben waren de weersomstandigheden tijdens de Omloop 2010 gunstig. Er mag dan ook teruggekeken worden op een Omloop met zowel voor lopers als publiek perfect weer.
De monstertocht van 110 km rond het eiland trok dit keer een kleine 400 deelnemers, waarvan 83 lopers de handdoek helaas de finishlijn niet bereikten. Naast de individuele loop, was er ook een tocht van 55 km en van 30 km. Ook kon er estafette worden gelopen en vonden er op zaterdag 21 augustus ook kinderomlopen plaats in Oostflakkee.
 

Datum bericht: 
vrijdag, 27 augustus 2010