U bent hier

Zuidwester en Raet tekenen vijfjarige overeenkomst

De 1955 medewerkers van Zuidwester gaan vanaf januari 2011 werken met de webportal Raet Online. Hiervoor heeft Zuidwester, een zorg- en dienstverlener voor mensen met een verstandelijke beperking, een vijfjarige overeenkomst getekend met Raet. Momenteel maakt Zuidwester gebruik van het personeels- en salarissysteem van Raet voor haar basis HR-processen en salarisverwerking.

Door te kiezen voor de HR-portal Raet Online speelt Zuidwester in op de behoefte naar eenduidige en gestandaardiseerde HR-processen. Daarnaast is de organisatie door de uitgebreide self service mogelijkheden binnen Raet Online, voor zowel leidinggevenden als medewerkers, in staat om HR meer in de lijn te leggen. Leidinggevenden kunnen bijvoorbeeld eenduidige managementrapportages opstellen op het gebied van FTE’s, verzuim en productiviteit en medewerkers zijn in staat om declaraties online in te dienen en de salarisstroken te bekijken. Dit met als voordeel dat de administratieve lasten van de HR-afdeling worden beperkt en zij zich meer kunnen focussen op het formuleren van het HR-beleid.

Toegevoegde waarde
Maarten Monné, manager stafdiensten van Zuidwester: “We werken al geruime tijd met Raet en weten dat zij de uitdagingen in de zorgsector goed weten te doorgronden. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om ons partnerschap voor de komende vijf jaar uit te breiden met het gebruik van de HR-portal Raet Online zodat wij onze HR-processen nog verder kunnen optimaliseren. Daarnaast faciliteert Raet Online ons bij het realiseren van de wens dat onze HR-afdeling zich meer kan richten op de strategische kant van HR met als doelstelling het leveren van toegevoegde waarde aan de organisatiedoelstellingen.”

Cees van den Heijkant, CEO van Raet: “Wij zijn erg blij dat Zuidwester opnieuw haar vertrouwen in ons heeft uitgesproken door de samenwerking uit te breiden met Raet Online. Doordat wij voor Zuidwester de HR-processen verder optimaliseren en digitaliseren, wordt de administratieve last van de HR-afdeling beperkt en de kwaliteit van de HR-processen verbeterd. Daarnaast wordt de kans op fouten verkleind doordat de gegevens bij de bron worden ingevoerd en daar leveren wij graag onze bijdrage aan.”
 

Datum bericht: 
donderdag, 16 september 2010