U bent hier

Knuffeldag voor cliënten van Hernesseroord

Middelharnis – Op 15 november jl. hebben cliënten van Zuidwester kennis kunnen maken met het Hippisch Centrum in Ouddorp. Onder de naam “Knuffeldag” heeft Stichting Vrienden van Zuidwester de ontmoeting tussen paard en cliënt mogelijk gemaakt.

Met name meervoudig complex gehandicapte cliënten werden gestimuleerd om hun zintuigen te prikkelen. Het ruiken van en voelen van een warm paardenlijf, een overheerlijk stukje winterwortel voeren zo’n groot zachtmoedig dier zijn voor deze groep intense belevenissen. Hoogtepunt was de paardenstoelendans. Als de muziek stopte, mochten de paarden uitkiezen bij wie ze een stuk wortel gingen halen. Er konden ook nog kleine prijzen worden gewonnen, die beschikbaar waren gesteld door drievoudig Olympisch dressuurkampioen Anky van Grunsven.

Er waren deze dag ook heel wat vrijwilligers en ouders meegekomen. Er was zelfs een vader die zeer allergisch is voor paarden, maar hij kwam toch met zijn dochter mee:,,Ik heb een uur tevoren een speciale pil ingenomen”, lachte hij. En zijn dochter lachte terug. Om de geslaagde kennismaking te vieren, waren er ter afsluiting broodjes en soep in de royale foyer met uitzicht op de grote binnenpiste.

Binnenkort huifbedrijden
Binnenkort kunnen cliënten in deze manege ook huifbedrijden. Speciaal voor het huifbedrijden hebben mensen van deze manege de Stichting Huifbedrijden Goeree-Overflakkee opgericht. Met deze stichting hebben de Vrienden van Zuidwester een overeenkomst gesloten zodat de cliënten van Zuidwester via de Dagbesteding volgend jaar regelmatig kunnen huifbedrijden. Dit alles kan mede dankzij de medewerking van een zeer enthousiaste Trudy Compagne, Leidinggevende Dagbesteding bij Zuidwester.

KnuffeldagKnuffeldag

KnuffeldagKnuffeldag

(Bron en foto's: Stichting Vrienden van Zuidwester)

Datum bericht: 
dinsdag, 30 november 2010