U bent hier

Samenwerking CSG Prins Maurits en Zuidwester

Middelharnis - Op vrijdag 21 januari vond op het terrein Hernesseroord de officiële ondertekening plaats van het convenant dat de samenwerking met de CSG Prins Maurits bezegelde. Conrector Pieter Brandwijk en Regiodirecteur Harry Bosma zetten met veel plezier en onder toeziend oog van Prins Maurits docenten en medewerkers van Zuidwester, hun handtekening.

“Deze samenwerking biedt voor beide partijen veel voordelen,” zegt Harry Bosma van Zuidwester. “Wij hebben een groot terrein, dat op het gebied van groenvoorziening veel onderhoud vraagt. De parkachtige omgeving is ons visitekaartje en het is dan ook belangrijk dat wij dit goed onderhouden. Vanwege de veranderende financiering in de zorg, wordt dit echter steeds lastiger. Immers: de medewerkers die zich bezig houden met het onderhoud van het terrein, kunnen wij niet inzetten in de directe zorg en ondersteuning van onze cliënten. Daarom ben ik blij dat wij het terrein Hernesseroord als leer- en praktijklocatie kunnen aanbieden aan het PraktijkLeren Groen van het PraktijkOnderwijs van de CSG Prins Maurits.”

Samenwerking CSG Prins Maurits en Zuidwester

Kansen en mogelijkheden

“PraktijkLeren is de combinatie van het PraktijkOnderwijs en VMBO onderbouw. Leerlingen ontwikkelen competenties in de praktijk en oriënteren zich op de verschillende sectoren. Wij zien vanuit PraktijkLeren allerlei mogelijkheden die wij onze leerlingen kunnen bieden,” vult conrector Pieter Brandwijk aan. “Allereerst natuurlijk de praktijklessen op het terrein, als het gaat om aanleg en onderhoud van de al eerder genoemde parkachtige omgeving. Maar wij zien ook kansen en mogelijkheden in onze lesprogramma’s bij het gebruik van faciliteiten zoals de kassen die op het terrein staan. Denk hierbij aan het verbouwen van groenten, in het kader van gezonde voeding. Tot slot zouden wij ook graag, in samenwerking met Zuidwester, de kinderboerderij nieuw leven willen inblazen.”

Samenwerking

Beide partijen zijn het er over eens, dat de zorgcultuur van Zuidwester prima samengaat met de onderwijscultuur van een middelbare school. “Wij willen immers dat onze cliënten deelnemen aan de maatschappij en het lesprogramma van CSG Prins Maurits is er op gericht om meer naar buiten en praktijkgericht te werken. Een prima gezamenlijke ambitie dus, die naar verwachting zal leiden tot een goede samenwerking,” aldus Harry Bosma.
 

Datum bericht: 
maandag, 24 januari 2011