U bent hier

Nationale Pannenkoekendag 2011

Middelharnis - Afgelopen vrijdag 25 maart hebben cliënten en medewerkers uit de regio Goeree-Overflakkee in restaurant van Zuidwester De Kombuis de nationale Pannenkoekendag gevierd. Zo'n 120 bezoekers smikkelden en smulden van de heerlijke maaltijd.

,,Ik hoorde per toeval van de actie van Koopmans en ik dacht: daar moeten we iets mee voor onze cliënten. Toen heb ik direct met Koopmans gebeld en alle woningen in kennis gezet en vervolgens hebben we er afgelopen vrijdag een feestje van gemaakt. Het was schitterend", verteld Geert Vinke van De Kombuis.

Pannenkoekendag

In Engeland, Ierland en Australië wordt al eeuwenlang Pannenkoekendag gevierd op de dinsdag voorafgaand aan Aswoensdag. Aswoensdag is de eerste dag van de christelijke vastenperiode, wat vroeger betekende dat je 40 dagen lang geen eieren, melk en vetten mocht eten. En omdat het zonde was om die ingrediënten weg te gooien, werden daar op die dag pannenkoeken van gebakken.

Tegenwoordig wordt er niet meer zo streng gevast. Maar pannenkoeken eten is nog steeds een feest voor jong en oud. Ook in Nederland. Vandaar dat we nu ook in Nederland elk jaar de Nationale Pannenkoekdag vieren.
 

Datum bericht: 
maandag, 28 maart 2011