U bent hier

De Nollestee 15 jaar

MELISSANT - In de voorbije jaren is Zorgkwekerij De Nollestee een bekende plek geworden binnen Melissant en omgeving. Om het vijftienjarig bestaan te vieren, zijn er open dagen op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei, van 10.00 tot 16.00 uur ter ere van het vijftienjarig bestaan.

Na een bescheiden start in 1996 heeft de kwekerij zich ontwikkeld tot een prachtige dagbesteding voor mensen met een beperking. Aan de rand van Melissant, op de boerderij van de familie Joppe worden verschillende soorten heesters gekweekt die hun weg vinden naar gemeenten en hoveniers. In de winter worden allerlei klussen aan de kassen en gebouwen gedaan en wordt de kwekerij voor het komende seizoen in gereedheid gebracht.

Nollestee
Hans en Ji-Tung met een klant. (Foto: PR)

De cliënten wonen bij Stichting Zuidwester, bij hun ouders, andere instellingen of zelfstandig. Het aanleren van nieuwe vaardigheden wordt door de cliënten heel belangrijk gevonden. Het vergroten van het sociale netwerk van de ‘Nollestee-kwekers’ is een heel belangrijk aspect van dit nieuwe initiatief. Om hier een nieuwe impuls aan te geven is begonnen met het kweken van winterharde vasteplanten voor de tuin. Het is de bedoeling dat de cliënten deze planten aan particuliere bezoekers gaan verkopen.

Op de kwekerij zijn een kleine tweehonderd verschillende moederplanten aanwezig. De planten worden door stekken en scheuren vermeerderd en opgekweekt. Er is gekozen een bescheiden start te maken en de kwekerij op woensdag en donderdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur voor het publiek open te stellen. (Een afspraak op een ander moment, of het doorgeven van een bestelling is altijd mogelijk). Het assortiment staat op www.nollestee.nl. U krijgt een rondleiding, waarbij u hartelijk welkom bent!

(Bron: deweekkrant.nl)

 

Datum bericht: 
donderdag, 12 mei 2011