U bent hier

Atelier Anders nog iets exposeert tijdens Bram Roza Festival

In Atelier Anders nog iets is hard gewerkt om het Bram Roza Festival dit jaar wel een heel bijzonder tintje mee te geven. In dat kader maakten de deelnemers van Atelier Anders nog iets allen een schilderij van een molen. Tijdens een workshop onder leiding van beeldend kunstenaar Dennis Happé is eerst geoefend met verf en kwasten op papier, en vervolgens is er op doek geschilderd. Het resultaat liegt er niet om. Een verzameling kleurige en vooral creatieve schilderijen ligt momenteel te drogen om straks in de festivaltent geëxposeerd te zullen worden.

Opening
De opening van de expositie ‘Molens van Atelier iets anders’ vindt plaats in het Gorscafé in de tent op het Gors te Nieuw-Beijerland op donderdag 1 september om 13.00 uur.

Programma
Het programma van het Bram Roza Festial besteedt dit jaar extra aandacht aan mensen met een verstandelijke beperking. Zo is er een speciale voorstelling van het Nomad Theater voor kinderen. Voor de volwassenen is gezocht naar een vorm van een meer actieve deelname. Hoewel de opening nadrukkelijk bedoeld is als feest voor de deelnemers van Atelier Anders nog iets, zijn belangstellenden ook dan van harte welkom.

Het atelier
Atelier Anders nog iets is een werkplaats waar dagbesteding wordt geboden aan mensen met een verstandelijke beperking. De deelnemers verrichten er allerlei werkzaamheden. Ze vervaardigen producten van bijvoorbeeld papier, hout, textiel enz., die in de eigen winkel te koop worden aangeboden. Op bestelling kan er bovendien kopieerwerk worden uitgevoerd. Het Atelier is te vinden middenin het winkelcentrum in Zoomwijck en de deelnemers maken daarmee direct deel uit van de samenleving.

 

Datum bericht: 
dinsdag, 30 augustus 2011