U bent hier

Druk bezocht Politiek Café

Spijkenisse - Op 10 september jongstleden heeft in het restaurant van Stichting Zuidwester aan de P.J. Bliekstraat het Politiek Café plaatsgevonden. Ca. 100 cliënten van Zuidwester en mensen met een beperking die niet bij Zuidwester wonen maakten kennis met negen lokale politici en gingen met hen in gesprek. Dit keer mocht Zuidwester politica Mariëtte Hamer van de PvdA en VVD-kandidaat kamerlid Roald van der Linde verwelkomen achter de debatstafel. Zij stonden cliënten en hun stevige vragen graag te woord.

Politiek Café

Stevig debat
De stemming zat er dan ook goed in. Standpunten werden zowel uitbundig toegejuicht als stevig bekritiseerd. De politici moesten met een goed verhaal komen en hun mannetje staan tijdens het vragenvuur van de toehoorders.

De bezuinigingen in de zorg waren voor de meeste een belangrijk punt dat hen grote zorgen baart. ,,Hoe moet het straks als er nog meer bezuinigd wordt? We hebben nu al last van de bezuinigingen! Ik kan al niet meer zo vaak naar de dagbesteding om te schilderen. Dat vind ik heel erg, want me creatief uiten vind ik zeer belangrijk”, stelt een jonge toehoorster tijdens het debat. Het publiek maakte duidelijk dat zij bezorgd zijn over het mogelijk verdwijnen van banen bij de begeleiders en dat ze het zeer belangrijk vinden dat ze niet nog minder overhouden van hun inkomen of uitkering.

Keuze
Zuidwester is erg blij steeds weer een goed gevuld Politiek Café te kunnen organiseren, waarin politici op cliëntniveau uitleggen waar hun partij voor staat. Cliënten worden op deze manier meer gestimuleerd om gebruik te maken van hun kiesrecht en - nog belangrijker - een weldoordachte keuze te kunnen maken.
 

Datum bericht: 
woensdag, 24 oktober 2012