U bent hier

VGN op werkbezoek bij Zuidwester

Middelharnis - Op donderdag 7 februari jl. bezochten Tilly Pouw, secretaris Bestuur en Verenigingen en Heleen Dupuis, voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland Zuidwester voor een werkbezoek op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. Doel van het bezoek was een kennismaking met Zuidwester. Tijdens dit bezoek ontmoetten zij ook John de Poorter, een cliënt van Zuidwester, die recent de opleiding tot Ervaringsdeskundige heeft afgerond.

Heleen Dupuis en Tilly Pouw werden door Luc Kenter, voorzitter Raad van Bestuur en Harry Bosma, regiodirecteur op het terrein Hernesseroord ontvangen. Hier hebben zij als eerste een korte presentatie gezien over het meerjarentraject ‘Zuidwester bruist’ dat onder andere in het teken staat van empowerment van zowel cliënt als medewerker. John de Poorter vertelde daarna over zijn opleiding en de bijbehorende werkzaamheden als Ervaringsdeskundige binnen Zuidwester en beantwoordde de vragen van de VGN afgevaardigden.

VGN
V.l.n.r: Teresa Furtado Plácido, John de Poorter, Heleen Dupuis en Tilly Pouw.

Tot slot heeft de groep een wandeling over het terrein Hernesseroord gemaakt, met tussenstops bij dagbesteding ’t Want voor mensen met een meervoudig complexe beperking en bij de kassen van de tuingroep, waar cliënten met een licht verstandelijke beperking werken. In regio Goeree-Overflakkee, waar het terrein Hernesseroord toe behoort, draait Zuidwester op dit moment een pilot rondom het doelgroepgericht organiseren van de zorg. Hiertoe gaf Harry Bosma tijdens de wandeling tekst en uitleg.

Door dit soort werkbezoeken krijgt de VGN een beter beeld van de doelgroepen én de zorg en ondersteuning die zij nodig hebben.

 

Datum bericht: 
dinsdag, 26 februari 2013