U bent hier

Lunchroom ’t Hoekske en Stichting Zuidwester vinden elkaar

Sint-Maartensdijk - Mike de Rijke, eigenaar van lunchroom ’t Hoekske,  en Zuidwester, zorg- en dienstverlener voor mensen met een verstandelijke beperking, bundelen hun krachten. In de horecagelegenheid aan de markt kunnen mensen met een verstandelijke beperking voortaan, op basis van een indicatie, arbeidsmatige dagbesteding ontvangen. Een echte baan, midden in de samenleving.

Mike heeft 23 jaar met mensen met een verstandelijke beperking gewerkt en toen werd het tijd voor iets anders. Mike: “Een langgekoesterde droom voor mij, was het openen van een eigen lunchroom en het bieden van dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking onder één dak. Cliënten leren hier alles over koken, hygiëne, klantgerichtheid en schoonmaak. Daarnaast leren zij zich te ontwikkelen op het gebied van zelfstandigheid en gastvrijheid en krijgen ze de mogelijkheid creatief te zijn door ideeën aan te dragen voor de lunchroom. In een aparte ruimte, waar we ook feesten en partijen geven, kunnen we ontspanningsactiviteiten aan cliënten aanbieden. Deze is net als de lunchroom huiselijk ingericht, waardoor klanten en cliënten zich hier snel thuis voelen. Daarnaast is er de mogelijkheid om in de moestuin te werken.”

Samenwerking
“Het prettige gesprek met Leen van Westen, regiodirecteur bij Stichting Zuidwester, maakte mijn keus om een samenwerking aan te gaan met een zorginstelling een feit”, legt De Rijke uit. “We vinden elkaar op een groot aantal raakvlakken als het om de benadering van cliënten en de visie op zorg gaat.” Zuidwester vindt ’t Hoekske een geschikte locatie voor cliënten om hun sociale en praktische vaardigheden te ontwikkelen en kijkt uit naar een prettige samenwerking.

Cliënten
Cliënten met een verstandelijke beperking kunnen bij lunchroom ’t Hoekske terecht voor dagbesteding om zich te ontwikkelen op de arbeidsmarkt. Er is nog voldoende plaats! Voor meer informatie over de werkzaamheden, vragen of aanmeldingen kan men contact opnemen met de bemiddelingsafdeling Zuidwester Zorgadvies van Zuidwester. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0900 – 2020039 of per mail zorgadvies@zuidwester.org.

Datum bericht: 
woensdag, 13 maart 2013