U bent hier

Burgemeester Salet kiest koningsportret uit bij atelier de Kwast

Spijkenisse – Burgemeester Mirjam Salet koos op 13 juni j.l. bij atelier de Kwast in Spijkenisse, een schilderij uit van koning Willem-Alexander.  Het atelier is een dagbestedingslocatie van Zuidwester waar mensen met een verstandelijke beperking kunst maken. Zij schilderen in opdracht van particulieren, gemeentelijke instanties en bedrijven. Mirjam Salet was op zoek naar een mooi portret van de koning voor in haar werkkamer en gaf deze opdracht aan het atelier.

“De kunstenaars hebben twee maanden enthousiast gewerkt aan hun schilderij. De statiefoto’s van koning Willem-Alexander diende als voorbeeld”, vertelt Roeland Beijderwellen, medewerker bij het atelier. De burgemeester heeft de schilderijen uitgebreid één voor één bekeken. Haar keuze viel op het schilderij van Roberta Gibson.

Grote verrassing
De burgemeester had nog een bijzondere mededeling voor Roberta. Zij mag als een van de genodigden mee naar Hellevoetsluis, waar op 21 juni koning Willem-Alexander en koningin Maxima op bezoek komen. Niet alleen voor Roberta, maar ook voor de anderen was er nog een verrassing. Zij ontvingen allemaal een eigen certificaat, ondertekend door burgemeester Salet, voor het maken van de schilderijen.
 

Datum bericht: 
donderdag, 13 juni 2013