U bent hier

Feestelijke opening kas op Hernesseroord

Middelharnis - Op 13 juni jl. werd onder toeziend oog van cliënten van Zuidwester, leerlingen van de CSG Prins Maurits en belangstellenden op het terrein Hernesseroord in Middelharnis feestelijk de nieuwe kas officieel geopend. Om de kas op een symbolische manier te openen, zaagden de leerlingen een boomstam door en plantten de cliënten een linde.

“Wij zijn bijzonder trots op dit project, omdat we het samen met de CSG Prins Maurits mogen doen”, vertelt regiodirecteur van Zuidwester Harry Bosma in zijn praatje. “Het was voor iedereen even wennen dat we dit unieke project op het terrein Hernesseroord plaats laten vinden. Cliënten moesten even wennen aan de nieuwe gezichten van de leerlingen en dat ze niet meer de enigen in de kas zijn, en andersom is het voor de leerlingen bijzonder dat zij hun praktijkles midden in onze zorg hebben. Ik ben ervan overtuigd dat het voor de twee groepen van grote meerwaarde is.”

kas

Voorzitter Raad van Bestuur van Zuidwester Luc Kenter (rechts) tekent namens de regio Goeree-Overflakkee samen met Pieter Brandwijk in het bijzijn van leerlingen en cliënten het huurcontract.

Sluitstuk in het kwartet Praktijkleren
“Dit project betekent voor de Prins Maurits de oplevering van het sluitstuk in het kwartet van het Praktijkleren”, legt beleidsmedewerker CGS Prins Maurits Pieter Brandwijk uit. “Wij zijn blij dat we in Zuidwester een samenwerkingspartner hebben kunnen vinden, met welke we de komende jaren dit bijzondere project kunnen uitvoeren.”

Breed assortiment
De kas is elke werkdag tussen 10.00 en 16.00 uur geopend. Men kan er terecht voor een uiteenlopend assortiment aan pot- en perkplanten. Daarnaast zijn er ook diverse kleinmeubelen en accessoires van atelier Kunstwereld te koop.
 

Datum bericht: 
donderdag, 13 juni 2013