U bent hier

Debuut uitwedstrijd Hernesseroord in De Kuip

Rotterdam - Op zondagochtend 23 juni jl. vertrok een grote bus vol supporters en spelers van Hernesseroord richting het Nationaal Voetbal Evenement in De Kuip in Rotterdam. De voetbalploeg van Stichting Zuidwester ging op pad voor zijn eerste grote uitwedstrijd tegen andere teams met een verstandelijke beperking uit heel Nederland. Ondanks tegenvallende prestaties, hadden zij een geweldige dag.

“Het was een fantastische dag”, stelt Sabina de Jonge, Bewegingsagoge bij Zuidwester en trainer van de voetbalgroep Hernesseroord. “Ondanks dat het in de ochtend erg hard regende en we de openingsceremonie onder paraplu's hebben moeten beschouwen. Gelukkig klaarde het later op en konden de spelers zich dus optimaal voorbereiden op de verschillende wedstrijden.”


Het glansrijke schot van Marco van der Zweep met keeper Edwin van der Sar in het doel.

Zonder respect geen voetbal
“Om het veld te bereiken mochten de voetballers door de spelerstunnel lopen. Een enorme beleving, als men bedenkt welke wereldspelers daar ook allemaal al hebben gelopen”, vertelt Sabina verder. “Tegen half elf speelden wij onze eerste wedstrijd, maar we moesten erg wennen aan het niveau wat daar gespeeld werd. De tegenstanders waren fel en soms best hard. Ons motto ‘Zonder respect geen voetbal’, dat we ook in het selectiefilmpje hebben laten zien, konden we gelijk in de praktijk omzetten. “Voor ons als team was dit het eerste echte toernooi tegen andere G-teams en daar kunnen we alleen maar veel van leren. Uiteindelijk hebben we van de zes wedstrijden één gelijk gespeeld en vijf verloren, maar we hebben ontzettend veel plezier gehad. Meedoen is dan ook belangrijker dan winnen”, concludeert de bewegingsagoge. “Na de diverse finales mocht een speler samen met de coach naar het doel lopen, waar Edwin van der Sar klaar stond om penalty's te stoppen. Bij ons was dat Marco van der Zweep, die een heel goed toernooi had gespeeld. Hij maakte een schitterend schot, dat Edwin niet wist te stoppen.”

Ervaring rijker
Team Hernesseroord is uiteindelijk als laatste geëindigd, maar zeker een geweldige en bijzondere ervaring rijker. “Als laatste willen wij ook de supporters bedanken. Ook zij hebben een geweldige dag gehad. Ook zij mochten het veld op en hebben een stiekem kijkje in de kleedkamer van Feyenoord mogen nemen. Zuidwester was goed vertegenwoordigd en hier zijn we best trots op!”
 

Datum bericht: 
maandag, 24 juni 2013