U bent hier

Diploma-record bij Zuidwester

Middelharnis - Op vrijdag 28 juni en maandag 1 juli jl. is bij Zuidwester een recordaantal diploma’s uitgereikt. Zo’n 44 leerlingen mochten hun diploma in ontvangst nemen voor de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg.

Het betrof de feestelijke afsluiting van de opleidingen Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) op niveau 3 en 4. Voor 44 deelnemers betekent dit dat zij vanaf nu officieel gediplomeerd hun functie als Persoonlijk Begeleider of Ondersteunend Medewerker mogen gaan uitoefenen. Na een leerwerktraject van drie of vier jaar kan voor leerlingen, cliënten en hun begeleiders de vlag uit!

Historie
De MMZ-vlag werd in augustus 2009 gehesen door de allereerste leerlingmedewerker, die aangenomen was voor de splinternieuwe opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg. Een symbool, want Zuidwester heeft leren en opleiden hoog in het vaandel staan. Na vier jaar ontwikkelen door Zadkine, samen met het Opleidingscentrum Zuidwester en een aantal malen uitstel van invoering door de politiek, ging dan eindelijk de nieuwe MBO beroepsopleiding voor de Gehandicaptenzorg van start.

Versneld
“Aan het roer van je eigen leerproces” was het motto. Door het besluit van de politiek om de opleidingsduur voor alle deelnemers weer terug te brengen van vier naar die jaar, heeft de opleiding de mogelijkheid om versneld het diploma te behalen. Daarnaast is er de mogelijkheid om zowel ervaren als nieuwe medewerkers de opleiding te laten volgen én zowel een klas voor niveau 3 als voor niveau 4 gelijk te laten lopen. Kortom: een bruisend geheel! Met als resultaat, na vier jaar 44 trotse gediplomeerde medewerkers, die hun landelijk erkende diploma in ontvangst mochten nemen. Zij werden natuurlijk namens de organisatie gefeliciteerd en flink in het zonnetje gezet.

MMZ4 klas 2009-2013
MMZ4 2009-2013

MMZ4 klas 2010-2013
MMZ4 2010-2013

MMZ3 klas 2010-2013

Datum bericht: 
dinsdag, 2 juli 2013