U bent hier

Van boerderij naar begeleid wonen

OUD-BEIJERLAND - De samenwerkingsovereenkomst met stichting Zuidwester is ondertekend en woningcorporatie SOR wil nu snel starten met de herbestemming van Hoeve Dijkzicht aan de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland. De renovatie van de boerderij zal circa 1 jaar in beslag nemen.

De boerderij aan de Oostdijk is eigendom van SOR en ligt op het terrein waar nieuwbouwproject De Gravin is gerealiseerd. Nu de ruim 200 huurappartementen en winkel/serviceruimten zijn opgeleverd en verhuurd, wil SOR gaan starten met het gebruiksklaar maken van de boerderij voor stichting Zuidwester. De omgevingsvergunning is ingediend en het voornemen is om in september te starten met de renovatie.

Van boerderijfunctie naar begeleid wonen voor Zuidwester

Bogaerds architecten heeft voor stichting Zuidwester een schetsontwerp gemaakt voor een woonvorm waar 19 bewoners onder begeleiding kunnen wonen. Het voorhuis en het bakhuis van de monumentale boerderij, daterend uit 1870, worden op hoog niveau gerenoveerd. Voor de transformatie wordt de achterliggende schuur, die op dit moment in zeer slechte staat is, afgebroken. Deze zal worden herbouwd met moderne materialen, een eigentijdse uitstraling en met een knipoog naar de huidige te slopen schuur.

Hoeve Dijkzicht wordt een combinatie van groepswoningen met een gemeenschappelijke woonkamer en 24-uursbegeleiding op de begane grond, en appartementen voor mensen die meer zelfstandig kunnen wonen op de eerste en tweede verdieping. Aan de zijkant, naast woongebouw Gravin Margaretha, komt een gezamenlijke tuin en een aantal parkeerplaatsen.

Samenwerking met Zuidwester in De Gravin

Stichting Zuidwester is een organisatie die zorg en dienstverlening biedt aan mensen met een verstandelijke beperking en aan jongeren met een sociale gedragsproblematiek. Zuidwester huurt tevens een ruimte in het nieuwbouwproject De Gravin welke voor dagbegeleiding van haar cliënten wordt ingericht. Er is met Zuidwester een intentieverklaring voor een goede samenwerking afgesloten.

 

Datum bericht: 
dinsdag, 13 augustus 2013