U bent hier

Nieuwe leerlingen MZ3 en 4 sluiten basisperiode af

Middelharnis - Woensdag 9 oktober jl. was het een belangrijke dag voor de 25 nieuwe leerlingen van de incompany opleiding MZ3 en 4 van Zuidwester. Zij sloten op deze dag officieel de basisperiode van hun eerste opleidingsjaar af.

De eerstejaars leerlingen volgen bij de start van de opleiding een Basisperiode van zes weken, waarin zij toegerust worden voor het verantwoord kunnen werken op een BPV plaats in hun leersituatie in de oriënterende fase. Dit betekent dat zij volgens Zuidwesterbeleid bevoegd en bekwaam zijn voor bepaalde handelingen en goed zijn ingewerkt door collega’s, maar nog in de oriënterende fase van hun beroepsopleiding zitten. Het betreft de belangrijkste voorkomende ‘Voorbehouden en Risicovolle Handelingen’, het uitvoeren van ‘Til & transfers’, de basiskennis en vaardigheden met betrekking tot de bejegening van cliënten en het omgaan met probleemgedrag. Op de laatste dag leggen de leerlingen de praktijktoets af. Hiertoe moeten zij op het digitale Leerplein de e-learning modules hebben gevolgd en afgerond. “Voor sommige leerlingen was het een hele klus, omdat zij wel negen e-learning modules moesten afronden, voordat ze aan de praktijktoetsing konden deelnemen. Voor een enkeling werd het zelfs nachtwerk op het Leerplein!”, vertelt Hoofd Opleiding Sylvia Verwijs.

Creabea
Ter afwisseling van de praktijktoetsen werkten de leerlingen gedurende de dag, samen aan een artistiek project. In het leslokaal creëerde ze samen een kunstwerk op twee schildersdoeken. Het resultaat van alle creativiteit is een tweeluik met vrolijke kleuren en vormen, dat een mooi plaatsje krijgt in een leslokaal van het OCZ.
Tot slot kregen de leerlingen een certificaat uitgereikt als bewijs van de succesvolle afronding van hun Basisperiode; een stevige basis voor vakbekwame en creatieve medewerkers voor de toekomst!

OCZ 1

ocz 2

Datum bericht: 
donderdag, 10 oktober 2013