U bent hier

Burgemeester Tigelaar bezoekt Zuidwester

Oud-Beijerland - Op donderdag 14 november jl. bezocht Burgemeester Klaas Tigelaar samen met wethouders Conny Verbaas, Ina van der Werf - Weeda en Henk Kievit het dienstencentrum van Stichting Zuidwester aan de Van Schendelstraat in Oud-Beijerland. Doel van het zoek was een kennismaking tussen gemeente en zorgaanbieder, met het oog op de ontwikkelingen aangaande de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

burgemeester tigelaar

Regiodirecteur Jan Heshof ontving samen met Frits Nienkemper, Manager Zorgbemiddeling, de burgemeester en wethouders samen met de ervaringsdeskundigen van Zuidwester Kevin de Milde en Diana Seeger. Hij vertelde over de historie van Zuidwester in Oud-Beijerland, de ontwikkelingen tot nu toe en de financiƫle beperkingen die de maatregelen van de overheid met zich brengen. Vrijwilligers en mantelzorg waren in deze een belangrijk thema. Cliƫnt Esther vertelde hoe zij van intramurale begeleiding nu met haar dochter extramuraal woont en ondersteuning van Onderscheidende Zorg krijgt waarbij jeugdzorg vanuit ketenzorg ook betrokken is. Tot slot toonden de ervaringsdeskundigen een filmpje over hun opleiding aan de Fontys Hogeschool en vertelden zij de wethouders over hun taken bij Zuidwester.

Stichting Zuidwester
Stichting Zuidwester biedt in Zuidwest Nederland zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking of sociale en gedragsproblematiek. Sinds 1998 is Zuidwester ook in Oud-Beijerland gevestigd met tientallen woonvoorzieningen en dagbestedingslocaties. In januari opent Stichting Zuidwester een nieuwe dagbesteding aan het Koninginneplein in Oud-Beijerland. Hier worden textielaccessoires, schilderij en zelfgemaakt houtwerk verkocht. Daarnaast is Zuidwester, in samenwerking met Woningcorporatie SOR, bezig met de heringebruikname van boerderij Dijkzicht.

Datum bericht: 
vrijdag, 15 november 2013