U bent hier

Wederopbouw kinderboerderij Middelharnis bereikt hoogste punt

Middelharnis - Op donderdag middag 28 november jl. bereikte de wederopbouw van de kinderboerderij op het terrein Hernesseroord van Stichting Zuidwester, in aanwezigheid van cliënten en belangstellenden, het hoogste punt.

Concerncontroller en lid Raad van bestuur a.i. van Zuidwester Arlette Sprokkereef vertelde in haar speech over de schrik die niet alleen cliënten, maar ook de dorpsbewoners Pasen 2012 kregen toen de kinderboerderij in lichterlaaie stond. Tientallen kleine dieren konden niet meer worden gered en de dagbestedingslocatie voor cliënten was onbruikbaar geworden. Gelukkig kon begin 2013 de stichting nieuw leven ingeblazen worden en zijn er financiële wegen gevonden om de kinderboerderij weer te herstellen.

kinderboerderij

Symbolisch zette cliënt Kees samen met zijn begeleidster het hoogste punt op de kinderboerderij. Hij beklom de bouw tot bovenin de nok en plaatste daar een hagelnieuwe windwijzer, die geschonken is door DEHA Engineering en gemaakt door Christina Karels.

Na afloop liep het gezelschap richting de nieuwe kwekerij op het terrein, om daar van een overheerlijke oliebol en warme chocolademelk te genieten.

Datum bericht: 
donderdag, 28 november 2013