U bent hier

Eindpublicatie Leven in Vrijheid

Vrijheid zit vaak in kleine dingen. Kiezen naar welke muziek je luistert, wanneer je gaat douchen of waar je je vakantie doorbrengt. Doodnormale dagelijkse keuzes. Maar niet als je afhankelijk bent van langdurende zorg. Dan bepalen anderen ineens wat goed voor je is. En als je daar onrustig van wordt of protesteert?

Vrijheidsbeperking afbouwen staat hoog op de agenda van veel organisaties. Maar met een visie op vrijheid en een paar dagen bijscholing red je het niet. Een goede aanpak begint bij nadenken over vrijheid. Wat betekent het voor mij? Voor mijn cliënt?
Zeven organisaties in de langdurende zorg – waaronder stichting Zuidwester – bewezen de afgelopen anderhalf jaar dat het kan. Zij volgden het traject ‘In voor beter, leven in vrijheid’ waarin de organisatie zich een nieuwe houding eigen maakte. Niet de regels stonden centraal, maar de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Vilans begeleidde de organisaties. Dat leverde mooie resultaten op, maar maakte ook duidelijk welke problemen medewerkers in hun dagelijkse werk tegenkomen. Nieuwsgierig naar de eindpublicatie? Die is hier te vinden: http://www.vilans.nl/publicatie-in-voor-beter-leven-in-vrijheid.html

Datum bericht: 
maandag, 3 augustus 2015