U bent hier

Feestelijke opening ‘Het Dok’ en Zuidwester Netwerkloop

Op zaterdag 5 september jl. vond de officiële en feestelijke opening van ‘Het Dok’, een nieuwe dagbestedingslocatie van Zuidwester, op het terrein Hernesseroord plaats. Ook organiseerde Zuidwester op die dag de Zuidwester Netwerkloop. Beide evenementen waren, ondanks het slechte weer, erg geslaagd.

Feestelijke opening
De opening werd ingeluid door De Roffels, de huisband van Hernesseroord. Na een speech van Hans Waardenburg, bestuurder van Zuidwester, zette wethouder de Jong samen met Rowin Lowes, cliënt van Zuidwester, de eerste verfstrepen op een Neusmanbeeld van Zuidwester. Daarna werden ballonnen opgelaten, waarmee de officiële opening een feit was. Alle aanwezigen konden daarna een rondleiding door het splinternieuwe gebouw krijgen.  De kinderen konden knutselen en geschminkt worden.

In Het Dok krijgen ruim tachtig cliënten dagelijks dagbesteding. Zo werken er onder andere cliënten in de nieuwe Brasserie Dok16,  bij Drukwerk (print- & copyshop) en maken ze mooie (kunst)projecten bij Kunstwereld.

Zuidwester Netwerkloop
In samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee organiseerde Zuidwester op zaterdag 5 september ook de Netwerkloop. Dit evenement bestond uit drie afstanden hardlopen (2,5km, 6km en 12km) en een wandeltocht van 2,5km die voor cliënten in rolstoel, kinderen en niet hardlopers bedoeld was. Zuidwester organiseerde dit evenement met als doel om te laten zien hoe leuk het is om met elkaar in beweging te zijn en hoe eenvoudig en belangrijk het is dat mensen met en zonder een beperking elkaar ontmoeten.

Er deden ruim 150 lopers, van jong tot oud, mee aan deze Netwerkloop. Ondanks het slechte weer zat de sfeer er goed in. Het was voor het eerst dat Zuidwester een dergelijk evenement organiseerde. Zuidwester is van plan dit evenement jaarlijks te herhalen. Wanneer de Zuidwester Netwerkloop in 2016 plaatsvindt is nog niet bekend. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op www.netwerkloop.nl. Daar zijn vanaf deze week ook de foto’s te vinden van het evenement.

De Netwerkloop was zonder de volgende sponsoren niet mogelijk geweest: Hollander Advocaten, Blue Denim, Graanhandel van Schelven, Flakkee Verhuizingen, Dirkzwager Advocaten & Notarissen, Aannemersbedrijf Wielhouwer en Struijk & Struijk Makelaardij.

Datum bericht: 
maandag, 7 september 2015