U bent hier

Eigenz start met ‘Mijn Eigenz geldzaken’

Op woensdagavond 30 september 2015 organiseerde Eigenz (onderdeel van stichting Zuidwester) de eerste thema-avond ‘Daar trap ik niet in!’ De thema-avond werd gehouden in het Steunpunt van Eigenz aan de Goudseplein te Rotterdam. Er namen elf cliënten aan deel. De thema-avonden zijn een onderdeel van het project ‘Mijn Eigenz Geldzaken’ wat als doel heeft om ondersteuning te bieden aan cliënten met een verstandelijke/lichamelijke beperking, zodat zij meer inzicht en grip op hun geldzaken krijgen.

Tijdens de eerste thema-avond werd er besproken hoe je om kunt gaan met verkopers die je een verleidelijke aanbieding doen. De sketches over verschillende situaties leverden veel herkenning op. Ook werden er ervaringen gedeeld en veel tips uitgewisseld. De cliënten vonden het zeker voor herhaling vatbaar.

‘Mijn Eigenz geldzaken’
“Mijn Eigenz Geldzaken biedt een pakket aan onderwerpen met opdrachten die doorgewerkt kunnen worden en vaardigheden die geoefend kunnen worden”, aldus Sylvia Verwijs, projectmedewerker van Eigenz. “Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: Je eigen administratie op orde brengen, manieren van betalen (zoals veilig pinnen), inzicht krijgen in je uitgaven en uitkomen met je budget, lenen, sparen. Ook individueel, samen met een begeleider (thuis of op het Steunpunt van Eigenz) kunnen cliënten gericht met hun geldzaken aan de slag. ”

Over Eigenz
Eigenz ondersteunt mensen met een beperking in hun eigen omgeving. Dit kan thuis, in het wijkcentrum of op één van de Steunpunten van Eigenz. Eigenz is werkzaam in de regio Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant en is een onderdeel van Stichting Zuidwester.

Steunpunten
Eigenz heeft twee steunpunten waar men terecht kan voor advies en ondersteuning. De steunpunten bevinden zich op de volgende locaties:
  - Goudseplein 245 te Rotterdam, (geopend op maandag van 12.00 tot 16.00 en op donderdag van 12.00 tot 14.00 uur).
  - Beneden Zandpad 11a te Middelharnis, (geopend op donderdag van 16.00 tot 20.00 uur).




 

Datum bericht: 
woensdag, 7 oktober 2015