U bent hier

E-zine ‘Aan de slag met technologie’ bundelt praktische kennis, tips en tools

In voor zorg! publiceert vandaag het eerste deel van het e-zine magazine ‘Aan de slag met technologie’. Deel 1 van dit e-zine staat in het teken van de opstartfase: welke eerste stappen komen erbij kijken om implementatie tot een succes te maken? Wat ging goed en wat kon beter? Bekijk direct online het e-zine magazine ‘Aan de slag met technologie – De opstartfase’. In dit magazine wordt ook de aanpak van Zuidwester gedeeld. 

Inzicht in kunnen en willen
Technologie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en de mogelijkheden zijn eindeloos. Logisch dat zorgorganisaties technologie een plaats in het zorgproces willen geven. Zeker omdat inmiddels duidelijk is dat technologie kan helpen kostenstijgingen te beperken. Een belangrijke succesfactor op weg naar implementatie is inzicht in de wensen van de doelgroep. Deelnemende organisaties pleiten voor het menswaardig toepassen van technologie en dus technologie vanuit de organisatie zelf (de systeemwereld) benaderen. 

Cliënten en medewerkers meekrijgen
Met het maken van een keuze voor passende technologie zijn organisaties er niet. De technologie moet ook onderdeel worden van de cultuur en visie van de organisatie. Zorgorganisaties die In voor zorg! begeleidde, kozen massaal voor de bottom-up-benadering. Hierin staan meedenken, ideeën aandragen, uittesten en ervaren centraal. In het e-zine wordt de aanpak van Zuidwester, Frion en Stichting Humanitas gedeeld.

Thematranche technologie
In het najaar van 2014 gingen 23 organisaties van start in de thematranche technologie van In voor zorg!. Een groot deel van de voorbeelden in dit e-zine komt dan ook voort uit deze thematranche, aangevuld met ervaringen uit individuele trajecten. Via dit e-zine deelt In voor zorg! die graag met de sector.
 

 

Datum bericht: 
donderdag, 29 oktober 2015