U bent hier

Afscheid Den Berg muzikanten

Goes - Op zaterdag 14 november jl. vond het afscheid van de Den Berg muzikanten plaats plaats bij Zuidwester in Goes. De Den Berg muzikanten is een muziekgezelschap voor mensen met een beperking. Na 25 jaar wekelijks repeteren en het geven van vele concerten, komt er een einde aan dit mooie avontuur.

De Den Bergmuzikanten hebben in die 25 jaar veel concerten gegeven. Vanaf het één-jarig bestaan vonden jubileumuitvoeringen plaats. Eerst in de toneelzaal en later in de Vroone in Kapelle. De lijst waar de Den Berg muzikanten hebben opgetreden is lang, maar onder andere bij diverse verzorgingstehuizen, buurthuis de Pit in Goes, de Stenge in Heinkenszand en theater de Mythe in Goes. Daarnaast zijn zij vele samenwerkingen aangegaan met andere muzikanten, waaronder Marianne Weber, Bruinisser Visserskoor en Imca Marina.

Afscheidswoorden
In besloten gezelschap namen de Den Berg muzikanten afscheid. Onder het genot van mooie muziek, gezelschap en mooi woorden namen ze afscheid. Regiodirecteur Leen van Westen van Stichting Zuidwester, hield een korte toespraak waarin hij terugblikte op het ontstaan van dit muziekgezelschap. “In eerste instantie bestond het muziekgezelschap uit bewoners van Zuidwester, maar al snel was er belangstelling van cliënten die elders in Goes en omgeving woonden. Je kwam niet zomaar bij het muziekgezelschap, je moest iets bij kunnen dragen. Bedankt muzikanten voor de mooie tijd.” Naast de woorden van Leen, namen twee muzikanten ook het woord. Zij bedankte hun dirigent, de vrijwilligers rondom de Den Berg muzikanten, het publiek en elkaar voor de mooie jaren. Gert Harinck, dirigent, en Ineke Poelman droegen een mooi gedicht voor en de trouwe supportersgroep van vier dames gaven de muzikanten een mooie roos en droegen ook een mooie tekst voor.

Lintje en chapeaubeeldje
Burgemeester Jaap Gelok heeft een koninklijke onderscheiding en een chapeaubeeldje uitgereikt aan twee inwoners van zijn gemeente Borsele. Ineke Poelman-Geus uit Heinkenszand werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat ze twintig jaar vrijwilliger is bij Den Berg Muzikanten uit Goes. Gelok reikte ook een chapeaubeeldje uit aan Corrie de Smidt-de Dreu uit Heinkenszand. Zij is zeventien jaar vrijwilliger bij Den Berg Muzikanten. Gert Harinck ontving in 2010 een koninklijke onderscheiding.

   



 

 

Datum bericht: 
dinsdag, 17 november 2015