U bent hier

Mini conferentie: De medewerker van de toekomst

Op donderdagmiddag 18 februari vond vanuit het GZ-beraad Zuid-Holland bij Stichting Orion in Rotterdam een mini conferentie plaats met als thema: “De medewerker van de toekomst”. Naast de organisaties Syndion, Middin en Humanitas, was Zuidwester uitgenodigd om iets te komen vertellen over het veranderprogramma Route 2020. Alle leden vanuit het GZ –beraad hadden vanuit vier generaties een vertegenwoordiging gestuurd:

Babyboomers: 1940 – 1955  (ouder dan 60 jaar)
Verbindende of verlorenGeneratie X : 1955 – 1970 (45 t/m 59 jaar)
De pragmatische generatie Y: 1970 – 1985 (31 t/m 44 jaar)
Grenzeloze generatie of Einsteingeneratie: 1985 – 2000 (30 jaar of jonger)

Vanuit Zuidwester werden de vier generaties vertegenwoordigd vanuit de driehoek. Na de presentaties volgde een plenair gedeelte waarin het interessant was om te merken dat generaties verschillend denken over organisatieveranderingen en dit soms ook zorgt voor (soms terechte) vooroordelen. Door hierover het gesprek aan te gaan kan, over de generaties heen, worden geleerd van elkaars intrinsieke motivatie om binnen de zorgsector te werken en hoe het werk inhoudelijk maar ook qua loopbaan er in de toekomst uit kan zien. Denk hierbij aan thema’s als zelfverantwoordelijke teams en de dialoog met de cliënt en zijn netwerk.

Hiernaast was deze bijeenkomst voor Zuidwester een mooie kans om te laten zien hoe bij ons gewerkt wordt aan het verbeteren van kwaliteit en hoe wij niet alleen medewerkers, maar ook de cliënt en zijn verwant hierin betrekken.



 

Datum bericht: 
dinsdag, 23 februari 2016