U bent hier

Ingezonden brief, pluim voor onze medewerkers

"Wat ben je als je kind zich niet ontwikkeld als het boekje? Wat doe je als je kind niet de kansen krijgt toegereikt die hij verdient?  Je vastloopt en met de rug tegen de muur komt te staan?  Met die vragen kregen wij te kampen.  Door een gecompliceerde diagnostiek kon onze zoon zijn weg niet vinden op school en kwam hij thuis te zitten. Wanhopig en verdrietig kregen wij dit als gezin behoorlijk wat te voortduren. Waar kun je dan terecht voor hulp?

Door de zorg die onze zoon al genoot, zijn we aangesloten bij Zuidwester, op Goeree Overflakkee bekend als het voormalige Hernesseroord. Vaak wordt er bij Zuidwester gedacht aan kinderen of volwassenen die door ernstige geestelijke en/of lichamelijke beperkingen veel zorg nodig hebben. Mensen die zich door hun beperkingen niet in de maatschappij kunnen vestigen. En bij Zuidwester genieten van dagbehandeling.

Maar Zuidwester is zoveel meer. Door de moeilijke tijd waar wij in werden gegooid kwamen wij in aanraking met de kracht, kennis, veelzijdigheid en zorgzaamheid van Zuidwester. De vakbekwaamheid die meteen ingezet werd, vanuit de ambulante tak Eigenz genaamd,  is bewonderingswarend. Vanuit alle takken van zorg die Zuidwester biedt werden mensen ingezet. Deze inzet die werd en wordt gegeven is super en veelzijdig. En niet alleen voor cliënten die wonen in een van de woongroepen aangesloten bij Zuidwester,  maar ook zeker voor iedereen die te maken heeft of krijgt met vragen of zorg m.b.t. verstandelijk of lichamelijke beperkingen. Schroom niet om hen te bellen,  vragen kan altijd.

Door hen werd een fantastisch kundig team samengesteld. Bestaande uit alle benodigde deskundigen vanuit gemeente, school, CCE, onderwijs consulenten en Zuidwester /Eigenz. Die zich bekommerde om het persoon en niet het nummer.

Ook wordt er vaak geklaagd over de zorg vanuit de gemeente. Natuurlijk gaat alles nooit snel genoeg naar je zin. Maar de hulp die wij aangeboden krijgen en het garant staan hiervoor, daar kunnen wij alleen maar enorm dankbaar voor zijn.

Daarom willen wij iedereen via deze weg bedanken. Zuidwester afdeling Eigenz,  CCE, Gemeente Goeree Overflakkee,  JOT, school, de superhelden van onze zoon; de AB-er, mega vrijwilligster, PMT-er,  casemanager,  psychologe, gedragsdeskundige en onze lieve familie. We hopen dat we niemand vergeten. Maar we kunnen jullie niet genoeg bedanken voor alle steun, zorg en aandacht."

Ouders Sem

Deze brief is geplaatst in een regionale krant van het werkgebied van Zuidwester. Bedankt ouders van Sem voor deze prachtige woorden die wij graag met onze medewerkers delen. Wij zijn blij dat jullie zo fijn geholpen zijn. Dat we konden luisteren naar de wensen van uw zoon en hebben gekeken naar zijn mogelijkheden.

Datum bericht: 
maandag, 4 april 2016