U bent hier

Opening Cruyff Court Middelharnis één groot feest

Op 14 april om 14.14 uur werd op het terrein Hernesseroord van Stichting Zuidwester het Cruyff Court officieel in gebruik genomen. Het sportieve programma, het heerlijke weer en de vele aanwezigen maakte van de opening een groot feest.

Het Cruyff Court is, na de opening van de kinderboerderij en de nieuwe kas, de nieuwste aanwinst op het gastvrije Hernesseroord. Iedereen was van harte welkom om de opening samen met de cliënten van Zuidwester te vieren. Heel veel mensen zijn op deze uitnodiging ingegaan. Soufiane Touzane, ambassadeur van de Cruyff Foundation, benadrukte in een kort interview met Ger, de programmavoorzitter, dat dit ook het doel is van het Cruyff Court. “De Cruyff Foundation heeft als doel sport en spel toegankelijk te maken voor iedereen. Het special Cruyff Court biedt veel verschillende mogelijkheden voor mensen met en zonder beperking om te sporten”

De nummer 14
Om 14.14 uur werd er 14 seconden geklapt ter nagedachtenis aan Johan Cruyff waarna de gele en blauwe ballonnen werden opgelaten. Soufiane Touzane, bekend als freestyle straatvoetballer, nodigde iedereen op het veld uit voor een voetbalshow. Ook het publiek kreeg een rol. Na de officiële opening startte het sportieve programma, georganiseerd door de afdeling Agogie van Zuidwester. Er werd gevoetbald en er waren verschillende spellen op het plein naast het voetbalveld wat de naam Schoolplein 14 heeft gekregen.

Wees welkom
Het was een zonnige feestdag waar alle mogelijkheden van het Cruyff Court zichtbaar zijn geworden. Alle bewoners van Goeree-Overflakkee nodigen we van harte uit om langs te komen en een bezoekje te brengen aan het Cruyff Court of een van onze andere faciliteiten zoals Brasserie Dok16 of de kinderboerderij.

Datum bericht: 
vrijdag, 15 april 2016