U bent hier

Samenwerking Zorgapotheek en Zuidwester

Op woensdag 25 mei tekenden de heer Reint Lindenberg, Algemeen Directeur van Zorgapotheek in Bleiswijk, en Hans Waardenburg, Voorzitter Raad van Bestuur van Zuidwester, een overeenkomst voor de farmaceutische zorg aan cliënten van Zuidwester. Vanaf juni 2016 neemt de Zorgapotheek de gehele farmaceutische zorg op zich van alle cliënten die op de woonlocaties van Zuidwester wonen.

Veilig en efficiënt
Na een aanbestedingstraject dat begeleid werd door IntraKoop Services, heeft Zuidwester de keuze gemaakt voor samenwerking met de Zorgapotheek. Een organisatie die farmaceutische zorg levert, toegespitst op de specifieke vragen vanuit de cliënten en medewerkers van Zuidwester. De zorg aan cliënten wordt hierdoor nog veiliger en de tijdsinvestering van medewerkers neemt af.

Extra zorgvuldigheidseisen
Zuidwester heeft jarenlang gewerkt met apothekers in de buurt van de woonlocaties. De apotheker in de wijk verzorgt de medicatie op dezelfde manier als voor de overige bewoners in die wijk. Heel professioneel en veilig, maar niet toegesneden op de eisen die Zuidwester namens haar cliënten aan de medicatieverstrekking stelt. Cliënten die bij Zuidwester wonen gebruiken namelijk vaak meerdere medicijnen, hebben bijkomende beperkingen die vragen om andere medicatie of een aangepaste dosering. En ze nemen over het algemeen niet zelf hun medicatie in, maar zijn daarvoor afhankelijk van medewerkers van Zuidwester. Dit alles maakt dat extra zorgvuldigheid vereist is.

Elektronisch voorschrijven en verantwoorden
Naast het werken met een elektronisch voorschrijfsysteem gaat Zuidwester gefaseerd over op elektronische toedienregistratie. Medewerkers van Zuidwester kunnen straks digitaal zien welke cliënt, welke medicatie moet hebben, hoe die medicatie eruit ziet en wat de bijwerkingen zijn. Ook kunnen ze direct digitaal aftekenen dat de medicijnen gegeven zijn. Naast efficiënt zal dit vooral het risico op fouten aanzienlijk doen afnemen. Zowel voor de cliënt als voor de medewerker is dit een enorme stap vooruit.

Foto: Hans Waardenburg en Reint Lindenberg tekenen de samenwerkingsovereenkomst.
 

Datum bericht: 
woensdag, 25 mei 2016