U bent hier

Samen eigen kracht ontdekken bij Steunpunt Goes

Eigenz Zuidwester opende gisteren officieel Steunpunt Eigenz in Goes. Een moment om kennis te maken met het steunpunt en de medewerkers van Eigenz. Eigenz ondersteunt mensen met een beperking in hun eigen omgeving. Het Steunpunt in Goes aan de Joseph Lunslaan in het wijkgebouw Goes-Noord is al een aantal maanden open voor cliënten. Makkelijk, dichtbij en laagdrempelig! Zo ervaart ook Egon Ventevogel het steunpunt hij brengt met regelmaat een bezoek aan het steunpunt voor uiteenlopende vragen of gewoon om gezellig andere mensen te ontmoeten. 

“Ik eet iedere maand een keer bij het steunpunt omdat het er heel gezellig is. Meestal kennen de cliënten die komen elkaar en kunnen we even bijkletsen. Ik hoop dat er na de opening ook meer cliënten en mensen uit hun netwerk komen zodat we meer nieuwe mensen leren kennen en de groep iets groter wordt. Daarnaast kom ik ook tijdens het inloopspreekuur vaak langs. De medewerkers van Eigenz zijn allemaal in roulatie aanwezig.”

Langskomen bij Steunpunt Eigenz kan iedere donderdag van 16.00 uur tot 20.00 uur. De medewerkers van Eigenz kunnen je helpen bij uiteenlopen vragen. Zo kunnen ze ondersteuning bieden bij het lezen van een brief, het plegen van een telefoontje of een luisterend oor bieden. Een luisterend oor klinkt heel simpel maar Egon ervaart het als heel fijn en niet iets wat overal zo vanzelfsprekend is. 

“Als er iets mis is of ik raak ergens in de knel kan ik bij mijn begeleidster Anita terecht om mijn verhaal te doen. Als ik het moeilijk heb dan kan ik met haar praten en gaan we en stukje wandelen, fietsen of een kopje koffie drinken. Bij Eigenz kijken ze echt naar wat er bij je past maar vooral ook waar je goed in bent. Je wordt gewaardeerd zoals je bent en je wordt niet weggedrukt. Soms schrijf ik voor een afspraak mijn punten op maar vaak komt alles vanzelf ter sprake en dan is het goed.”

Naast individuele begeleiding organiseert Eigenz ook leerzame thema-avonden en is ook het netwerk van de cliënt welkom. Voor bewoners uit de wijk die informatie willen inwinnen over een aanmelding bij de gemeente zoekt Eigenz samen naar de beste weg. Maar bovenal staat het samen (her)ontdekken van de eigen kracht van de cliënt voorop! Graag tot ziens bij Steunpunt Eigenz in Goes.

 

Datum bericht: 
donderdag, 9 juni 2016