U bent hier

“Het leukste aan ZorgSaam vind ik de vrijheid”

Matthias de Maayer is een cliënt die begeleid wordt door Yvonne de Grave, Jobcoach bij Zuidwester voor Werk. Hij is een enthousiaste jongen van 26 jaar oud uit Clinge. Hij werkt sinds 2012 bij ZorgSaam. Matthias is voornamelijk verantwoordelijk voor het onderhouden van het terrein. Dit is heel erg nuttig werk volgens zijn leidinggevende: wanneer Matthias er niet is, wordt hij gelijk gemist.

Matthias heeft op de praktijkschool in Hulst gezeten. Daarna is hij aan de slag gegaan bij een zeilmakerij in Heikant. Hier maakte Matthias voornamelijk fietstassen en sneed hij dekzeilen uit. “Daarna heb ik vrijwillig bij de gemeente in Heikant gewerkt. Ik had allerlei klusjes: het plantsoen onderhouden, aan de weg werken en het riool maken wanneer er iets kapot was. Ik kwam samen met mijn collega’s op veel plaatsen in de gemeente Hulst, dat was erg leuk.”

In december 2012 is Matthias bij ZorgSaam terecht gekomen en daar is hij erg blij mee. “Het leukste aan ZorgSaam vind ik de vrijheid. Ik ben zelfstandig in mijn werk, soms mag ik zelf kiezen wat ik ga doen. Er is niet iets wat ik niet leuk vind aan ZorgSaam, zolang ik maar bezig ben.”

Een normale werkdag begint voor Matthias om acht uur. Hij heeft verschillende werkzaamheden. “Ik ruim buiten de rommel op, leeg de vuilbakken en veeg alles schoon.” Verder maakt hij de rookabri’s schoon en onderhoudt hij de ambulancegarage. Matthias werkt voornamelijk buiten waardoor hij afhankelijk is van het weer. Schoonmaken terwijl het regent is natuurlijk niet fijn, gelukkig zijn er ook klusjes binnen. Zoals schuren, schrobben van de vloeren en stoelen reinigen. Rond een uur of 12 zit de dag er voor Matthias op en gaat hij in zijn auto weer naar huis.

Naast zijn grote passie voor het werk fietst Matthias ook graag. “Niet op een racefiets, maar gewoon een rondje fietsen van bijvoorbeeld Clinge naar Terneuzen.”

Bij een interview hoort natuurlijk ook een foto. Het leek Matthias een leuk idee om bij de rookabri op de foto te gaan, deze had hij tenslotte die ochtend zelf schoongemaakt. Voordat de foto werd genomen, wou hij toch eerst nog even vegen. Matthias doet heel erg dankbaar en goed werk. Zijn leidinggevende vertelt dat wanneer Matthias er niet is, hij meteen gemist wordt. Complimentje voor Matthias.



 

Datum bericht: 
woensdag, 13 juli 2016