U bent hier

Zuidwester damesteam wint beker tijdens Zorgmarathon 2016

Vrijdag 23 september deden twee Zuidwesterteams mee met de negende landelijke Zorgmarathon in sportcentrum Papendal. De collega’s hadden een topdag die ook nog eens werd afgesloten met het behalen van een podiumplek! Het Zuidwester damesteam was namelijk het tweede snelste damesteam en won een beker.

De Zorgmarathon is een estafetteloop voor medewerkers en bestuurders uit de zorg. Op het sportcentrum Papendal gingen teams van maximaal tien lopers de uitdaging aan om samen 42 kilometer en 195 meter te lopen. Het was weer een groots evenement, waarbij vitaliteit en plezier voorop stonden. Dit alles onder het motto ‘samen de zorg in beweging brengen’. Dit jaar was er weer voor gekozen om samen te lopen voor één goed doel: Fonds verstandelijke gehandicapten.

Vijftien enthousiaste collega’s van verschillende afdelingen binnen Zuidwester deden mee. Het initiatief om mee te doen kwam dit jaar van Josien van Wingerden, Bewegingsagoog bij Zuidwester. Zij was de teamcoach en had alles geregeld. “Met elkaar hebben we echt een leuke, gezellige en sportieve dag gehad”, vertelt Josien trots. “Het weer was perfect en de sfeer zat er goed in. Het evenement is voor zowel ervaren als beginnende lopers. Zo had de één flink geoefend en deed mee voor een snelle tijd, terwijl de ander vooral meedeed voor de fun. Het maakt allemaal niet uit, het ging erom dat we met elkaar een leuke dag zouden hebben, en dat hadden we zeker! De dag kreeg een gouden randje toen we hoorden dat ons damesteam het tweede snelste damesteam was. Op het podium mochten we onze beker in ontvangst nemen. Hoe leuk is dat! Volgend jaar willen we zeker weer meedoen. Op zo’n groot zorgevenement kan Zuidwester natuurlijk niet ontbreken.”

Datum bericht: 
dinsdag, 27 september 2016