U bent hier

Geslaagd surfuitje voor kinderen

Op zaterdag 27 augustus organiseerden de bewegingsagogen samen met begeleiders en vrijwilligers van Zuidwester een leuk uitje voor een aantal kinderen die bij Zuidwester wonen aan de Schoolstraat 20 in Hellevoetsluis. Zij gingen namelijk surfen in de golven van de Noordzee. De surfles werd gegeven door surfschool Surfkaravaan uit Ouddorp. De kinderen vonden het een geweldige ervaring en willen volgend jaar weer.

Imke de Haan, bewegingsagoge bij Zuidwester, is zelf ook een fanatiek surfer. Het idee om te gaan surfen met deze kinderen kwam toen zij werkte aan een vrijwilligersproject voor kinderen met het syndroom van Down, autisme en ADHD. “Het is een hele gave ervaring en een boost voor het zelfvertrouwen”, vertelt Imke. “Of je nu liggend, op je knieën of staand surft het is allemaal een overwinning en een topprestatie.” 

Door de eén op eén begeleiding van vrijwilligers konden alle kinderen uitgebreid kennismaken met surfen. Na de les was iedereen moe maar voldaan. Iedereen had veel geleerd, ervaren maar vooral heel veel plezier gemaakt! De inzet van de kinderen werd beloond met een echt diploma en een surfketting als bewijs van hun prestaties op de surfplank. Thomas draagt zijn ketting met trots. “Het was leuk om iets nieuws te proberen en het surfen was heel gaaf. Ik draag mijn surfketting nog steeds en hoop dat we volgend jaar weer gaan surfen!”
 

Datum bericht: 
dinsdag, 27 september 2016