U bent hier

Welke mantelzorger verdient volgens u een bloemetje?

Vandaag is het de Dag van de Mantelzorg. Een mooi moment om even stil te staan bij het bijzondere werk dat mantelzorgers doen. Om hier extra aandacht aan te geven, houden we een Facebookactie. Ga naar onze Facebookpagina, www.facebook.com/stichtingzuidwester. Like en deel ons mantelzorgbericht, tag onder het bericht de mantelzorger die volgens u een bloemetje verdient en leg uit waarom. Deze actie loopt tot en met maandag 14 november. Op dinsdag 15 november verloten we een bos bloemen. 

Om wie gaat het?
Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een familielid, vriend(in) of buur die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Een mantelzorger is géén beroepsmatige zorgverlener en géén vrijwilliger, maar geeft zorg vanuit de relatie die hij/zij heeft met degene voor wie hij zorgt. Mantelzorg is dus niet de alledaagse zorg voor bijvoorbeeld een gezond kind.

Wist u dat..
In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan acht uur per week voor iemand en doen dat langer dan drie maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Om mantelzorgers een steuntje in de rug te geven worden er vandaag door heel het land diverse activiteiten georganiseerd, speciaal voor mantelzorgers. Op www.dagvandemantelzorg2016.nl vindt u meer informatie hierover.
 

Datum bericht: 
donderdag, 10 november 2016