U bent hier

Dubbele kick off campagne Nederland Onbeperkt door Zuidwester

Maak Nederland Onbeperkt! Om deze oproep draait de publiekscampagne ‘Nederland Onbeperkt’, een initiatief van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Om deze boodschap extra kracht bij te zetten organiseren de regio’s Goeree Overflakkee en Hoeksche-Waard op 9 december een kick off. Want ook Zuidwester wil een land waar iedereen onbeperkt mee kan doen in de samenleving. Ook als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt! Iedereen is van harte uitgenodigd om naar één van deze kick-off momenten te komen.

Kick off Hernesseroord Middelharnis
Datum:            Vrijdag 9 december
Locatie:            Brasserie Dok16, terrein Hernesseroord Middelharnis
Tijd:                 14.00-14.30 uur

Kick off Oud-Beijerland
Datum:            Vrijdag 9 december
Locatie:            Beneden Molendijk/Molenplein te herkennen aan Zuidwester vlag
Tijd:                 14.00-14.30 uur
 

Invulling kick off momenten
Tijdens beide kick-off momenten vertellen een wethouder, een panellid van de VGN en Raad van Bestuur van Zuidwester meer over de campagne, wat dit voor hen betekent en hoe zij daar zelf invulling aan geven. Alle aanwezigen kunnen door middel van het plakken van post-its op een grote kaart of banner aangeven wat Nederland Onbeperkt voor hen betekent.Wat is er nodig om mee te kunnen doen aan de samenleving? Welke drempel moet er nog worden weggenomen?

Achtergrond campagne
Het motto van de VGN campagne Nederland Onbeperkt is 'Zo ver zijn we gekomen. En we willen door.' Mensen met een beperking doen meer mee in de samenleving. Het VN-verdrag voor gelijke rechten voor mensen met een beperking dat Nederland onlangs heeft bekrachtigd, onderstreept dit. Toch zijn er nog veel drempels. Soms gaat dat letterlijk om het niet kunnen betreden van een gebouw. Soms zijn er niet te nemen barrières bij het volgen van een opleiding of vinden van werk. In de campagne vertellen mensen met een beperking wat het voor hen betekent om mee te kunnen doen. Dat gebeurt onder andere op de campagnewebsite, Facebook, Twitter en Instagram. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.nederlandonbeperkt.nu.

Datum bericht: 
donderdag, 1 december 2016