U bent hier

Zuidwester zet zich in voor de campagne ‘Nederland Onbeperkt’ in Oud-Beijerland

Zuidwester stond op vrijdag 9 december tijdens de jaarlijkse kerstmarkt in het centrum van Oud-Beijerland voor de regionale kick off van de publiekscampagne ‘Nederland Onbeperkt’, een initiatief van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Campagnepanellid Jenny Smits, regiomanager van Zuidwester Carol Houtman, bewoner Andreas Beijer en Hans Waardenburg, voorzitter Raad van Bestuur bij Zuidwester, vertelde wat Nederland Onbeperkt voor hen betekent. In de kraam stonden twee grote banners waarop iedereen door middel van post-its kon aangeven wat Nederland Onbeperkt voor hen betekent.

Nederland Onbeperkt
Panellid van de VGN Jenny Smits vertelde meer over de campagne. “Nederland Onbeperkt betekent voor mij het wegnemen van drempels zodat iedereen, ongeacht zijn of haar beperking, mee kan doen en kan werken aan doelen en dromen. Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat we oprecht naar elkaar luisteren en aandacht hebben voor elkaar” De nieuwe regiomanager van Zuidwester in de regio Hoeksche Waard, Carol Houtman, is enthousiast over de actie. “Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen zijn gekomen. We staan hier allemaal met onze eigen wensen en dromen. Het is nog mooier als we hier samen ook bewust aan kunnen werken.”

Acceptatie
Andreas Beijer is bewoner bij Zuidwester en plakte samen met de voorzitter Raad van Bestuur Hans Waardenburg de eerste post-it op de banners. Op zijn post-it staat één woord: acceptatie. “Soms zijn er mensen die anders naar mij kijken. Nederland Onbeperkt is voor mij meer acceptatie.”

Werken aan dromen en doelen
Hans Waardenburg sprak zijn bewondering uit voor het mooie werk wat medewerkers van Zuidwester iedere dag doen. “Zuidwester zet zich in voor de campagne Nederland Onbeperkt omdat wij ook als doel hebben om het voor mensen met een beperking mogelijk te maken om te werken aan dromen en doelen. Al onze medewerkers zetten zich iedere dag in om drempels weg te nemen en cliënten hierin te begeleiden.”

Achtergrond campagne
Het motto van de campagne Nederland Onbeperkt is 'Zo ver zijn we gekomen. En we willen door.' Mensen met een beperking doen meer mee in de samenleving. Het VN-verdrag voor gelijke rechten voor mensen met een beperking dat Nederland onlangs heeft bekrachtigd, onderstreept dit. Toch zijn er nog veel drempels. Soms gaat dat letterlijk om het niet kunnen betreden van een gebouw. Soms zijn er niet te nemen barrières bij het volgen van een opleiding of vinden van werk. In de campagne vertellen mensen met een beperking wat het voor hen betekent om mee te kunnen doen. Dat gebeurt onder andere op de website, Facebook, Twitter en Instagram. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.nederlandonbeperkt.nu

Datum bericht: 
maandag, 12 december 2016