U bent hier

Mooie ervaringen met de VisiteClowns in Goes

Een aantal dagbestedingslocaties aan de Rommerswalestraat in Goes stond vorige week iets bijzonder te wachten. Twee professionele clowns gaven hen via de inzet van mimiek, zang, beweging, geluid en humor, een verrassend en ontroerend stuk persoonlijke aandacht in een ontspannen sfeer. Het bezoek van de VisiteClowns vond plaats op de dagbestedingslocatie en/of aan bed. Op die manier werd er zoveel mogelijk persoonlijke aandacht gegeven aan de cliënten.  

Cliënten genoten zichtbaar. Clowns Nino en Milo pakten het erg goed aan, heel voorzichtig en respectvol. De cliënten konden echt zichzelf zijn. Het was bijzonder om te zien dat zelfs met een cliënt die niet graag in contact komt, er contact was. Hij had een fijn moment met de VisiteClowns. Na afloop kregen ze zelfs een knuffel! Het was een bijzondere ervaring voor alle cliënten.

Wat is de Stichting VisiteClowns?
Stichting VisiteClowns is een collectief van professionele clowns die zich hebben gespecialiseerd in het interactief spelen voor mensen in zorginstellingen. Het doel is om belevingsgerichte zorg te bieden aan ouderen met dementie en aan mensen met een verstandelijke beperking. Op de website is nog meer informatie te vinden.
 

 

Datum bericht: 
woensdag, 28 juni 2017