U bent hier

Officiële opening P.J. Bliekstraat 2 in Spijkenisse

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het realiseren van 40 appartementen en een activiteitencentrum aan de P.J. Bliekstraat. Met deze nieuwe locatie speelt Zuidwester in op de toenemende vraag naar zelfstandige woonruimte in Spijkenisse, waarbij begeleiding in nabijheid aanwezig is. Daarnaast is het pand geschikt voor mensen met een beperking die graag willen samenwonen. In september zijn de bewoners verhuisd en eind november is het activiteitencentrum in gebruik genomen.

Feestelijke opening
Op donderdag 30 januari was het dan zover, de officiële opening van het vernieuwde pand aan de P.J. Bliekstraat 2 in Spijkenisse. Om 14.45 uur werden de gasten ontvangen in restaurant Lunch Enzo. De officiële genodigden hadden voor die tijd een korte rondleiding gekregen door het gebouw. Om 15.00 uur werd door regiomanager Jan-Willen Kramer het zorgconcept toegelicht: “We zien dat er bij onze doelgroep veel behoefte is naar zelfstandig wonen, waarbij nabijheid en ondersteuning aanwezig is. Ik ben ontzettend trots dat we dit nu aan kunnen bieden in Spijkenisse en wens alle bewoners en gebruikers van het pand veel woongeluk en woon- en werkplezier.” Wethouder Soeterboek vertelde: “Als gemeente willen we helpen en samenwerken om te komen tot een mooi resultaat en dat is hier zeker gelukt.” De heer Piet de Visser, directeur E.B.M. Middelburg B.V., sprak ook zijn dankwoord uit. Daarna was het tijd om naar buiten te gaan voor de feestelijke openingshandeling, samen met cliënten werden door de wethouder en de heer Kramer de lintjes voor het pand doorgeknipt. Cliënten schoten nog confettishooters af en verklaarden de vernieuwde locatie officieel geopend! Na een hapje en drankje keerden de genodigden huiswaarts, maar ging het feest voor cliënten en genodigden nog even door met heerlijk eten en een gezellige dj.

Appartementen
Het pand heeft 40 appartementen, waarvan drie tweepersoonsappartementen. Elk appartement heeft een woonkamer, keukenblok, een slaapkamer en een badkamer.

Activiteitencentrum ‘Mijn werk’
Op de begane grond van het pand is er ruimte voor dagbesteding. De dagbestedingsgroepen, voorheen: ‘Het Ambacht’ en ‘Het Raadhuis’, zijn in november verhuisd naar deze nieuwe locatie. Deze locatie heet sindsdien ‘Activiteitencentrum Mijn Werk’. Deze naam is bedacht door één van de cliënten van het activiteitencentrum. En het logo is ontworpen door Ervaringsdeskundige Roxanne Oostdijk.

Datum bericht: 
donderdag, 30 januari 2020